Salim Yıldız


Almanya'daki engelli çocuklar için düzenlenen „ Fener Alayı „ yürüyüşü, Hamburg El Ele derneği ve Nicos Farm derneği tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Çocuktan çocuğa ve İnsandan insana ışık seli  başlığı altında gerçekleştirilen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.


Zaman zaman yağan sağanak yağmura rağmen, etkinliğe çok sayıda Alman ve Türkiye kökenli engelli, engelsiz ve aileleri katılarak destek verdiler.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan el ele dernek başkanı Ali Akdemir, „ Bugün burada rengarenk fenerlerimiz ellerimizde, İnsandan insana ışıklar saçarak engelli çocuklarımız için yürüyoruz. Bugün burada engelli çocuklarımızın gözlerindeki pırıltının artması için yürüyoruz. Farklı ülkelerden, farklı inançlardan, farklı renklerden olsakta, aynı güneşin, aynı ayın, aynı gökyüzünün altında umut ışıkları ile yürüyoruz. „ dedi.


Nicos Farm derneği başkanı Arnold Schnittger’de, fener alayına katılan konuklara teşekkür ederek, “ Engelliler bu toplumun ayrılmaz bir parçasıdır, onlaı görmezden gelemeyiz. Amacımız engelli, engelsiz bireyler olarak ortaklaşa birşeyler yapabileceğimizi göstermektir.“ diye görüşlerini ifade etti.

Çocuktan, çocuğa ışık seli etkinliğine katılanlar, Hamburg belediye binasının önünde yapılan konuşmalarının ardından, okullarda engelsiz çocuklar tarafından dayanışma için hazırlanan fenerler ve meşalelerle, itfaiye bandosunun eşliğinde el ele vererek, şarkılar söyleyerek yürüyüşe geçtiler.

 

Alışveriş Yapan Halktan Destek

 

Şehrin en işlek semtinde düzenlenen ve engelli çocukların sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçlanan ışık yağmuru fener alayına katılan çocuklara ve ailelere, çevredeki araç sürücüleri ve alışveriş yapan vatandaşlardan alkışlarla yoğun moral desteği geldi.

Türkiye'den bir dizi konserler vermek üzere Almanya'da bulunan sanatçı, Hakan Taşıyan, Organizatör Halil Babür ve sanatçı Hüseyin Boğa’da  katılarak destek verdiler.

Hamburg belediye binası önünde başlayarak, iç alster gölü çevresinde ışık zinciri şeklinde devam eden fener alayı, alsterin kenarı  jungferstieg’de iki derneğin adına bitiş teşekkür konuşması yapan Sarah Sarı’nın konuşmasının ardından  itfaiyenin havai fişek gösterisiyle son buldu.