30 yıl sonra ilk defa tüm yönetim kadınlardan seçildi 30 yıl sonra ilk defa tüm yönetim kadınlardan seçildi

Göçmenler Birliği Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğine, Elmshorn İlçe Sağlık Müdürü Dr. Angelika Roschning, Federal eski Milletvekili ve EWB Onur Üyesi Dr. Ernst-Dieter Rossmann, T.C Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Cemal Alsulu, EWB Kurucu Başkanı ve Onursal Başkanı Hayri Öznarin ile dernek temsilcisi, politikacı ve EWB üyelerinden oluşan çok sayıda davetli katıldı.

İftar öncesinde açılış konuşmasını yapan EWB Dernek Başkanı Harun Öznarin, Ramazan ayında düzenlenen iftar proğramlarının önemine değinerek, hem bu ayın gereğini yerine getirmek, hem de özellikle pandemi nedeniyle 2 yıldır kısıtlanan sosyal aktivitelerden sonra insanların iftar vesilesiyle bir araya gelmesinin birlik, beraberlik ve dayanışma açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Öznarin, kısaca dernek çalışmalarından da bahsederek “Biz dernek olarak toplumda yardıma ihtiyacı olan insanlara imkanlarımız dahilinde her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Göçmenlere yönelik uyum kurslarımız ve bir çok dilde yaptığımız danışma hizmetlerimiz kesintisiz devam ediyor. Pandemi döneminde de uygun şartlar altında ve hijyen kuralları kapsamında hizmetlerimizi devam ettirdik. Son dönemde Ukrayna’dan gelen mültecilere yaptığımız barınma ve giyecek yardımlarını hızla gerçekleştirip onlar için hem Elmshorn’da, hem de Uetersen’de Almanca kursları başlattık. Bundan sonra da faaliyetlerimizi yeni projelerimizle artırarak devam edeceğiz” dedi.