Kadir Taçgın


Engelli Lobisi Şart

Almanyada engellilerin sosyal hayata uyumu ve yardım faaliyetleriyle tanınan derneğin toplantısına, Hamburg merkez semt belediyesinde SPD meclis üyesi ve aynı zamanda uyum komisyonu sözcüsü Erkan Şahin de katılarak derneğin şeref üyesi oldu.
Toplantıda bir konuşma yapan Şahin, “Bir siyasetçi olarak değil,bir engelli birey olarak sorunların bilincindeyim. Çalışmalarınızın ne kadar zor ve anlamlı olduğunu bilmekteyim. Bugüne kadar engellilerin lobisi olmaması büyük bir eksikliktir. Ben de bu konuda elimden gelen çabayı gösterip el  ele vererek, engelli sorunlarına kamuoyunda dikkat çekecek etkin bir lobinin oluşmasına  katkı sunacağım” dedi. Derneğin onursal başkanı şair Özer Meral de, genç siyasetçinin derneğe üye olmasının kendilerine güç verdiğini belirterek, “Almanya’nın geleceği sizin gibi göçmen kökenli genç siyasetcilerin ellerinde.. Bir gün gelecek ve sizin gibi genç dinamik göçmen kökenli gençlerimiz bu ülkeye başbakan bile olabilecektir “ dedi.

Pusula Değişiyor

Yönetim kurulu toplantısında konuşan derneğin başkanı Ali Akdemir de “ Dernek kurulduğundan bugüne kadar çalışmaların merkezinde, başta Türkiye‘deki engelliler olmak üzere sosyal yardım amaçlı faaliyetler vardı. Bizler ayaklarımızın bastığı Almanya zemininde yaşayan onbinlerce göçmen kökenli engellilerin sorunlarını fazla önemsemedik. 2013’de çalışmalarımızın pusulasını Almanyadaki engelliler oluşturacak. Özellikle Almanyada yaşayan engellilerin sosyal yaşama katılımı, engelli çocukları olan ailelerin eğitimi, Avrupa Birliği hayat boyu öğrenme projeleri , ‘Grundwig’ ( Yetişkin eğitimi ) ve ‘Leonardo’ ( İş ve Meslek Hayatı ) ile ilgili programlar kapsamında projeler sunacağız.” dedi.
Derneğin sekreteri Salim Yıldız ise, engelli aileleri ve onların çocuklarının sosyal hayata uyumu konusunda yürütülen koro ve folklor çalışmalarının önümüzdeki süreçte daha da genişletilerek devam edeceğini açıkladı.

Yönetim Kurulundaki Görev Değişiklikleri

Derneğin saymanı Cem Gülcüoğlu‘nun özel işlerinin yoğunluğundan dolayı boşalan saymanlık görevini derneğin başkan yardımcısı İsmail Yavuz üstlendi. Hamburg Mitte’de oluşan Uyum Komisyonu‘na derneği temsilen Ali Mercan seçildi. Alman engelli dernek ve kurumlarla görüşmelerin koordine görevini Salim Yıldız ve göçmen kökenli derneklerle koordineyi ise bugüne kadar olduğu gibi Remzi Jasim sürdürecek. Derneğin Schleswig-Holstein bölge koordinatörü Kadir Taçgın ise yine basın sorumlusu olarak da görevine devam edecek.