Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve her ülkeden bilim adamları, doktorlar dünyada ve Almanya'da giderek yayılan Koronavirüs nedeniyle toplunun yaşlı ve başka hastalığı olan kesimleri riskli gruplar olarak görüyorlar. İstatistikler, virüse yakalanan ve yaşamını yitirenlerin büyük bir kısımını bu gruplardan insanların oluşturduğunu gösteriyor.

Bu gruptan insanların bazıları ailelerinden destek alabilirlerken, yine büyük bir bölümü desteğe muhtaç halde yaşamaktadırlar. Dışarı çıkamıyor, alışveriş ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Alışverişe çıksalar bile büyük bir risk alarak çıkıyorlar.

ForumGB e.V. yetkililerinden Sevda Çağrıtekin şu açıklamayı yaptı:

"Zor günlerden geçiyoruz. İnsanları bu halde kendi kaderiyle başbaşa bırakamayız. Burada sorumluluk sadece resmi kuruluşlara bırakılamaz. İnsanlar, sivil toplu kuruluşları da sorumluluk üstlenmelidir. Toplum vicdanı bunu gerektiriyor. İnsanların birbirinden uzaklaştığı, ayrıştığı, bireycileştiği ve toplumsal dayanışmanın, paylaşımın unutulmakta olduğu bu dönemde bu sivil hareket dayanışmasını göstermek gerekiyor. Yaşlı ve hasta olan insanlarla dayanışmak her zaman insani bir sorumluluktur. Koronavirüs nedeniyle bu sorumluluk birkaç kez daha artmıştır. Ve şimdi bunu göstermek zamanıdır. Onları yanlız bırakmak bir insanlık ayıbı olur. Göstereceğimiz dayanışma ile onlara „Sen yanlız değilsin!“ demiş olacağız. Hareket noktamız budur.“

Düsseldorf'ta ki bütün sivil toplum kuruluşlarına çağrı yaptıklarını belirten Çağrıtekin, gençleri de gönüllü olarak görev almaya çağırdı: "Yardıma ihtiyacı olan insanların günlük yaşamlarını sürdürebilmeleri için onlara alışveriş, ilaç vb. ihtiyaçlarının alımında yardımcı olacak gönüllü gruplar oluşturmak istiyoruz. Düsseldorf ve çevrisine oturanlar, aşağıdaki iletişim adreslerimizden bize ulaşabilirler.“ dedi.

"Sorunun tamamı bunlardan oluşmuyor. Bir taraftan insanlar işe, alışveriş, doktor gibi yerlere gitmek zorundalar. Bireyin önlem almasını istemek doğru, ama ortamların da güvenli hale getirilmesi gerekiyor. Maalesef ortam güvenliği pek gündeme getirilmiyor. İstasyonlar, otobüs, tramvaylar, trenler gibi alışveriş mağazalarının da güvenli hale getirilmesi gerekiyor. Yerel yönetimleri buralarda veya kentte iletişimin sürdüğü bölgelerde önlemler almaya çağırmalıyız. Her şey bireyin kendisi ile ilgili alması gereken önlemlere bırkılamaz.“ diyen Çağrıtekin, Düsseldorf ve çevresinde sivil toplum kuruşlarına yazılı bir çağrı yaptıklarını belirtti.

ForumGB e.V Forum für gesellschaftliche Bildung e.V

Adresse: Forum GB e.V  Tiroler Weg 36, 40591 Düsseldorf

Tel.: 0211/ 16 39 56 02  / Handy: 0157 555 909 80

E-Mail:

[email protected]