ALMANYA'da Duisburg kentindeki şehir merkezinde Halk Meclisi bünyesinde kurulan çadırda Cumhuriyet Halk Platformu Fikir Atölyesi “Hayır” dedi.

Kısa zaman önce CHP Köln Derneği girişimiyle kurulan ve yaklaşık 80 sivil toplum kuruluşunun içinde olduğu Halk Meclisi, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde her şehirde çadır kurarak “HAYIR” kampanyasını yürütüyor.

YÜZLERCE İNSAN KATILDI

16 Nisan'da Türkiye'de yapılacak referandumda Avrupalı Türk seçmenin çok önemli olduğunu belirten Fikir Atölyesi Başkanı Metin Es, kampanya hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

“Avrupa'da 27 Mart'ta sandıklar kuruldu ve 9 Nisan'a kadar oy kullanılacak. Her seçmenin mutlaka sandığa gitmesi gerekiyor. Çok önemsediğimiz referandum için siyasi kimliklerimizi, din, inanç ve etnik kimliklerimizi evde bıraktık. Çünkü mesele Türkiye meselesidir. Çünkü rejim değişikliği tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bunun için milliyetçi, ülkücü, muhafazakar, mukaddesatçı, dindar, liberal, sağcı ve solculara sesleniyoruz; oylanacak olan ortak geleceğimizdir, oylanacak olan cumhuriyetimizdir”

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN “HAYIR”

CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan ise, “Halk Meclisinin bütün Eyalet düzeyindeki kampanyası devam ediyor. Kurulan çadırların yanı sıra paneller, toplantılar ve halkı bilgilendirme etkinlikleri devam ediyor. Biz parti, inanç ve etnik köken kimliğimizi bir tarafa bıraktık. Asıl meselemiz olan rejim oylaması için halkımıza gidiyoruz. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Derneğimizin desteği ve yönlendirmesiyle vatandaşlarımızı oy kullandırmaya teşvik ediyoruz. Çocuklarımızın geleceği için mutlaka sandığa gitmeliyiz.”

ŞİİRLİ,TÜRKÜLÜ KAMPANYA

Yüzlerce insanın ziyaret ettiği çadırda Fikir Atölyesi kadınlar grubunun hazırladığı “Zühtü” türküsü okundu. Daha sonra şair ve yazar Mevlüt Asar'ın Türkçe ve Almanca okuduğu şiirler büyük alkış topladı.