Başka inançlara ağır hakaretler eden ve „Osmanlı Mustafa Keskin“ ismini kullananan DİTİB Göttingen başkanı istifa etti. 

Alman basınında çıkan geniş haberler sonrası 8 Şubat günü istifa eden eski başkan Mustafa K.'in, daha önce de sosyal medya paylaşımlarında Papa’ya mermili mesaj gönderip, başka din ve ırktan olanlara küfrederek „nefret suçu“ işlediği belirtildi.

Almanya’da büyük skandal. DİTİB çalkalanıyor

Almanya’nın Göttingen Kenti’nde bir çok Türk camiisinin de bağlı olduğu Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Başkanı Mustafa K., Papa’ya mermili mesaj gönderip, başka din ve ırktan olanlara küfredince „nefret suçu“ nedeniyle görevinden ayrıldı. Keskin’in, „Osmanlı Mustafa Keskin“ adıyla paylaşımlar yaptığı, bir keresinde Osmanlı tuğrası ile birlikte silah ve mermi paylaştığı da görüldü. Zaten Alman makamları tarafındran sürekli gözetim altında tutulan Diyanet'in, artık daha da zora girmesi bekleniyor.

Diyanet olayı kınadı ama Almanya soruşturma açıyor

Yıllarca Göttingen'de dinler arası diyalog ve "İbrahim'i Dinlerin Yuvarlak Masası" toplantılarına DİTİB adına temsilci olarak katılan K. için merkezi Köln'de bulunan DİTİB sözcüsü Zekeriya Altuğ, Göttingen eski cemiyet başkanının çeşitli facebook ve whatsapp mesajlarında anti-semitik ve Ermeni düşmanlığı ifadelerin bulunması üzerine soruşturma başlatıldığını açıkladı ve 'suçlamaların ve söz konusu iddiaların, DİTİB Gençlik Teşkilatını karalama amaçlı' olduğunu söyledi.

PAPA’YA MERMİLİ MESAJ

İstifa etmek zorunda kalan Başkan Keskin’in, sosyal medya hesaplarından Yahudilere ve Ermenilere yönelik, ağır ve hakaret dolu mesajlar yayınladığı belirtiliyor. Şu ana kadar Almanya’da diyalog toplantılarına katılan, dinler arası kardeşliği savunan ve bu konuda konuşmaları da olan Keskin’in türkçe mesajlarında, „Ermeni p.. köpekleri“, „Kudüs Müslümanlara aittir“ gibi mesajlar yayınladığı; ayrıca 2016‘da Ermeni soykırımından söz eden Papa’yı eleştirmek için, 1981’de Papa II. Jean Paul’ü vuran Mehmet Ali Ağca’nın fotoğrafını yayınlayıp „keşke başından vursaydı“ dediği belirtiliyor.

„ABD BAŞKANLARI YAHUDİ KUKLASI“

Yeni Papa’ya yönelik bir tehdit de çıkan mesajların yanı sıra, ABD Başkanları „kukla“, Yahudi asıllı zengin aile Rotschild’in ise „kukla oynatıcısı“ olduğu gibi mesajlar da Keskin tarafından paylaşılmış.

Olay, DİTİB’li gençlerin Aşağı Saksonya’da bir Alman gençlik örgütüne üyelik için başvurmasıyla ortaya çıktı. Die Falken ( Sozialistische Jugend Deutschlands- Almanya Sosyalist Gençliği) isimli grup yaptığı araştırmada, DİTİB’cilerin çok sayıda, suç öğesi içeren ve aşırı sağcı görüşler barındıran paylaşımlar yaptığını gördü.

BAŞLI BAŞINA DEVLETE KARŞI SUÇ

Sevenleri Naciye Akçay'ı son yolculuğuna uğurladı Sevenleri Naciye Akçay'ı son yolculuğuna uğurladı

Die Falken adlı gençlik örgütü „Göttingen, böyle bir kişiyle nasıl diyalog kurabiliyor? Hiç araştırmıyor mu?“ diye sordu. DİTİB, her ne kadar, eski başkanı eleştirip istifasıyla olayı kapatmaya çalışsa da, Göttingen şehir idaresi, Diyanet’e bir daha yardım etmemeyi planlıyor. Ayrıca, olayın Devlete Karşı Suçları Araştıran Birim tarafından inceleneceği belirtiliyor.