Eylemde Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) imzalı Almanca, iklimi antikapitalist mücadele korur içerikli döviz taşındı.

Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) hareketi öncülüğünde 3 Nisan Cuma günü 5'inci Küresel İklim Grevi, koronavirüs salgını nedeniyle dijital ortamda gerçekleşiyor. İklim grevine ilişkin yapılan çağrıda “Toplum sağlığı için evden çıkmıyor, Fridays for Future ailesi olarak tüm gönüllüleri dijital iklim grevine çağırıyoruz” denildi. AvEG-Kon ve ACTİT de, yaptıkları açıklamalarla 3 Nisan'da her yerde iklim adaleti mücadelesini yükseltme çağrıları yaptılar.

İklim krizine karşı acil ve etkili adımlar atılması talebiyle bir araya gelen öğrencilerden oluşan Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) hareketi, 3 Nisan'da 5'inci Küresel İklim Grevi'ni sokaklardan dijital ortama taşıdı.

Koronavirüs salgını sebebiyle dijital ortamda gerçekleşiyor. Gün içerisinde greve destek vermek isteyen kişiler de #BuEvdeGrevVar ve #DijitalİklimGrevi etiketleri üzerinden destek olabilecek.