Mustafa Akpolat

Yüzlerce kişinin katıldığı kültürel etkinlikte, Türkiye'den gelerek gecede sahne alan Çorumlu Halk ozanlarından Aşık Haşimi ve Seval ile eşi Hüseyin, Talip Karabiyık, Seyran Kardeşler, Serkan Alkan ve konuk müzisyenlerin türküleri söylenirken Davul-Zurna eşliğinde yöresel halaylar çekildi. Gecede ayrıca Demokrat Çorumlular Platforumun kadın halk oyunları ekibi, Çorum yöresinden oyunlarıyla, kadın ve çocuklardan oluşan ekip bir skeç sahnelediler, İlk çekilişi Sanat Müziği sanatçısı Handan Kara'ya yaptırılan Tombala çekilişi ile de hediyeler dağıtıldı.

Tuğçe Anıldı

İki kızı tacizden kurtaran ve uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Tuğçe Albayrak anılarak saygu duruşunda bulunuldu


Platforum Dernekleşecek



Demokratik Çorumlular Platformu adına konuşan Fuat Türemiş, 5 yıldır Platform olarak  sürdürdükleri çalışmaları  bundan sonra dernek olarak sürdürme kararı aldıklarını belirti. 
Etkinliğe Hamburg'da bulunan bir çok Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi, değişik partilerden Milletvekili ve Milletvekili adaylarınında katıldı. Etkinliğin organizesinde görev ve sahne alan Serkan Alkan'ın etkinlik ile ilgili olarak görüşlerini aldık.



Serkan Alkan
, ''Demokratik Çorumlular Platformu olarak geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliğimizle, Hamburg ve çevresinde yaşayan Çorumlu'ları sosyal, toplumsal konularda dayanışma ekseninden kültürel etkinliklerle bir araya getirerek değişik konularda duyarlılığı geliştirmeyi amaçladık. Bugün gördüğünüz gibi daha önceki etkinliğimizde gösterilen yoğun ilgiden salonu dolu ve çoşku içinde bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu seneki etkinliğimiz ''Her bilet, bir ağaç'' adı altından gerçekleştirdik. Her giriş bileti parasında Tema Vakfına bağışlanacak bir ağaç parası bulunuyor.



Yani kaç bilet satılmışsa o kadar ağaç dikilmesi için bağış yapılacak. Bağış yapıldıktan sonran miktarı kamuoyuna açıklayacağız. Etkinliğin çoşkulu ve güzel geçmesine rağmen varsa eksiklerimizide gözden geçirerek gelecekte daha görkemli ve coşkulu etkinlik yapma gayretimiz olacak. Etkinliğimize ilgi gösterere gelen katılan destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Gecemize sadece Çorumlular değil, bir çok değişik yöreden arkadaşlarımız, dostlarımız, canlarımız, misafirlerimiz de oldu, bu da bizleri sevindirdi. Çok renkli, kültürel çoşkulu bir gece oldu, dilerim ileriki etkinliklerimizde de bu çoşku artarak devam eder. Demokratik Çorumlular Platformu olarak ileriki süreçte dernekleşmeyide hedeflemekteyiz. Ayrıca siz Mustafa Akpolat'a milletvekili adaylığınızdan ve etkinliğimize destek verdiğinizden dolayı başarılar dilerim'' dedi. 
Çorum Leblebisinin dağıtıldığı gecede, nefis yemek ve mezelerinden memnun kalan konuklar, Hit-House salonu sahipleri Ali Toprak ailesine teşekkür ettiler.