Yoğun katılmın olduğu etkinlikte gazeteci Saymaz 'Elazığ'da 6,8 şiddetinde bir deprem oluyor ve Sayın Erdoğan bunu Müslümanlık ile açıklıyor. Depremin Müslümanlık ile ne gibi bir alakası var! İnanın fay hattı bile Türkiye Cumhuriyeti'nden daha laik' demişti.

Gazeteci Yarkadaş ise 'Aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp; bütün demokrasi güçleri biraraya gelmelidir. Demokrasi, insan hakları, yargı bağımsızlığı gibi temel meselelerde uzlaşırsak, Türkiye'nin tamamını kapsayacak ve AKP-MHP'nin yol açtığı bir karanlıktan kurtulabiliriz' şeklinde konuşmuştu.

Etkinlik sonrası bir internet sitesinde CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Derneği tarafından düzenlenen panelde, 'protokol sırasında kimler oturdu, toplantı sonrası yemekte kimler vardı' şeklinde art niyetli olduğu ileri sürülen magazin içerikli yazılara yer verilmesi ve 'Cumhuriyet Halk Partisi Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliğini, “Çorum Halk Partisine” çevirdiler.' suçlaması dikkat çekti. 

Konuya yönelik Demokrat Çorumlular Platformu'nun bir açıklamasına yer veriyoruz:

28 Ocak 2020 tarihinde yerel bir internet gazetesinde çıkan ve Çorumlu Hemşerilerimizi ve yöneticilerimizi rencide etmek amacı taşıyarak, kişisel çıkarlarına ve kısır tartışmalarına alet ederek “Çorum Halk Partisi “ ibaresi yazılmasını şiddetle kınıyoruz.

Gerçi bunun kınamakla geçilecek bir olay olmadığının da farkındayız. Bu hazımsızlığın nedeninin CHP Hamburg hanesi acısından, geçtiğimiz günlerde Hamburg`da gerçekleşen bir Panelin çok güzel ve başarılı geçmiş olması ile bu etkinliği hazmedemeyen bazı omurgasız şahısların, eski yöneticilik anlayışları gereği yaşattıkları vasat ve seviyesizlik anlayışlarının devamı olarak görüyoruz. Hamburg`daki birçok sivil toplum örgütünde başarılı çalışmalara imza atan Demokrat Çorumlulara iftira atarak tutarsız eleştirilerde bulunanların bu akıl dışı hezeyanları tam kendilerine yakışır bir biçimde sekter, tutarsız ve aciz bir biçimde ağızlarına almışlar. İnsan başkasını eleştirirken kendim ne yaptım diye düşünmesi lazım. Biz Demokrat Çorumlular olarak kişisel çıkarları değil toplumsal çıkarları için çalışan bir kurumuz. Irkçı ve faşizan düşüncesi olan kişi ve kurumlara hep mesafeli kaldık ve kalmaya devam edeceğiz. Bizleri çirkin ve ırkçı oyunlarınıza alet etmenize müsaade etmeyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur .

Demokrat Çorumlular Platformu – Hamburg Yönetim Kurulu