HDB Başkanı Ahmet İyidirli imzası ile yapılan açıklamada "Cumhuriyet, düşmanlarının tüm çabalarına rağmen laik, demokratik, özgürlükçü özellikleriyle yaşayacaktır." denildi.

İşte o açıklama:

"Halkçı Devrimci Birliği Berlin - HDB olarak tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının ve Türkiye’ye gönül bağı olanların Cumhuriyet Bayramını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 97. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.

Vatanı kurtaran, cumhuriyeti kuran kuşaklar, yerle bir olmasına, sırtında 10 yıldır süren savaşların yükü sırtına taşımalarına rağmen Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde özgür ve modern Türkiye’yi,tüm vatandaşların özgür ve eşit olduğu bir Türkiye’yi, yurtta barış, dünyada barış diyen Türkiye’yi kurdular.

Bugün hedef tam demokratik, laik, bilimin ışığında ilerleyen, ülkenin zenginliklerini eşit paylaşan Türkiye’yi gerçekleştirmektir.

HDB olarak kurulduğumuz günden beri bu ilkelerden ödün vermedik. Bundan sonra da ilkelerimizden ödün vermeyeceğiz!

HDB olarak laik, hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarının işlediği refah içinde bir Türkiye için Cumhuriyeti savunuyoruz.

HDB olarak bölgesinde barışın hakim olduğu bir Türkiye için Cumhuriyeti savunuyoruz.

Cumhuriyet, düşmanlarının tüm çabalarına rağmen laik, demokratik, özgürlükçü özellikleriyle yaşayacaktır.

HDB olarak başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti kuran ve yaşatan tüm değerli insanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.

CUMHURİYET'İN 97. YILI HERKESE KUTLU OLSUN"