“11 PROJE İÇİN  YILLIK  3 BİN  EURO”

 



 

Elmshorn 


Elmshorn Göçmenler ve Uyum Merkezi (EWB) Başkanı Hayri Öznarin, yardımcıları Karl Fred Pentzek ve Aynura Şahmardanova ile düzenlediği bilgilendirme toplantısında Elmshorn belediyesinden neredeyse hiç destek görmemekten yakındı.


EWB'ye üye derneklerle yapılan toplantıda belediyenin yıllık 106 bin euroluk uyum çalışmaları bütçesinden 78 bininin kiliseye ait bur kuruma gittiğini, EWB'nin yaptığı çalışmaların takdir edilmesine ve hatta Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüllendirilmesine rağmen, kendilerine belediyenin ayırdığı bütçenin sadece 3 bin Euro olduğunu söyledi.


Öznarin,Uyum kursları, sosyal danışmanlık, tiyatro, okul, gençlik, kadın çalışması gibi toplam 11 projemiz var. 11 proje için belediyeden gelen yıllık destek 3 bin Euro. Bu proje başı yılda 272 Euro, ayda 22 Euro yapar. Buna destek demeye dilim varmıyor. Kendi sponsor ve bağış bulma çalışmalarımız olmasa EWB'nin kapısına kilit vurmamız lazım. Uyum bütçesinin daha adil bir şekilde kullanılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

 


116 ülkeden göçmenlere hizmet

 


EWB'nin 1995'den beri kamu yararlı dernek olarak uyum çalışması yaptığını vurgulayan Öznarin, “Ciddi anlamda uyum çalışması isteniyorsa bunun bir maliyeti var. Uyum olmazsa devlete doğacak masraf uyuma ayrılacak miktarın kat ve kat üstünde olur” diye konuştu.

 


Çalışmaların büyük ölçüde fahri yürütülmesine rağmen sabit giderlerin uyum çalışması yapan kurumların belini büktüğünü ifade eden Öznarin, “Bölgemizde 116 ayrı ülkeden göçmenler yaşıyor. Biz onların buradaki hayata uyum sağlamaları ve aynı zamanda devletin ihtiyaç duyduğu vasıflı eleman konumuna gelmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat belediyenin de bize yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi.