Ortadoğu uzmanı olan gazeteci Hüsnü Mahalli, Halk TV'de Ayşenur Arslan'la birlikte 'Maniki Dünya' adlı bir program yapıyordu.

Mahalli son proğramında Halept'teki El Nusra üyesi bir Suudi diğeri Çeçen iki cihatçı komutanın resmini göstermiş ve bazı 'şarlatanların' (kastedilen Ankara) bu teröristlere destek verdiğini ileri sürmüştü. 

İşte CHP Yurtdışı Birlikleri imzasıyla 'Gazeteci Hüsnü Mahalli yalnız değildir' başlıklı açıklama: 

Ülkemiz; AKP'nin basiretsizliğiyle yönetememe krizinde ve her açıdan bir kaos yaşıyor.  

Ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal, hukuki, ahlaki işgal altında bir görüntü ve gerçekliğe acıyla tanıklık ediyoruz. Bu acı ve ağır süreçte halkımızın ve bu toprakların üzerinde yönetenlerce tüm anti demokratik ve hukuka aykırı yaptırımlarla tepiniliyor.

Evrensel insan hakları ayaklar altına alınıyor, milletvekilleri, toplumun tüm ilerici, devrimci, yurtsever, gazeteci-yazar, akademisyen ve muhalif sesleri tek tek gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, görevden alınıyor ya da haklarında soruşturmalar açılarak sindirilmeye çalışılıyor.

Ülkemizin her kesimini; ekonomik şantajlar, bombalar, Savaş, DARBE, OHAL, KHK'larla dizayn etmeye çalışan bir ahlak(sızlık)la karşı karşıyayız.

Özgürlükler, demokrasi, hukuk uygulamalarında yerlerde sürünen AKP yönetimindeki ülkemiz; her geçen gün daha feci ve kabul edilmesi imkânsız karar ve uygulamalarla bizleri hem içeride kutuplaştırıyor, düşmanlaştırıyor hem de dünyada ülkemizi dönüşü imkansız bir karanlığa sürüklüyor.

En son yaşadığımız; Ortadoğu Uzmanı, Gazeteci-Yazar Sayın Hüsnü Mahalli'nin gözaltına alınması da bu karanlık tablonun son uygulaması olmuştur. 

Dün Akşam, 13 Aralık Salı günü, önce evinde arama yapılan Gazeteci-Yazar Sayın Hüsnü Mahalli gözaltına alınarak, AKP ve Erdoğan'ın genelde Suriye'de, özelde Halep'te aldığı yenilginin psikolojisi ile cezalandırılmak isteniyor. 

AKP, ÜLKEYİ AÇIK CEZAEVİ HALİNE GETİRMENİN GURURUNU YAŞIYOR



AKP, dizayn ettiği yargı ve havuz medyası üzerinden; Ülkemiz, Suriye ve Bölgede yaşadığı yenilgi, suç ve yanılgılarını gizlemenin telaşıyla tüm muhalefeti susturmanın yollarını deniyor ve bunu Hüsnü Mahalli üzerinden de yaşama geçirmeyi sürdürüyor. 

Bilinmelidir ki; anti demokratik, hukuka aykırı bu uygulamaların ne AKP'ye ne de Ülkemize bir yararı olmayacak, yaşanan sorunları daha karmaşık ve çözümsüz hale getirecektir.

Emperyalist saldırı ve işgallerin karşısında dimdik, vicdanlı ve teorik derinliğiyle Bölge politikalarını anlamamız açısından hepimizin gözü kulağı olan Sayın Hüsnü Mahalli'ye uzanan el onun şahsında tüm toplumsal muhalefete verilen gözdağı ve aslında hepimizin cezalandırılması amaç ve anlamını taşıyor.

EMPERYALİZME DİRENMEK VE TEŞHİR ETMEK BİR SUÇ DEĞİL

Gazeteci-Yazar Sayın Hüsnü Mahalli de bu ONURUN  güçlü, derinlikli ve vicdanlı sesidir.

Sayın Hüsnü Mahalli şimdi bir bedel ödüyor; '' Gözaltına alınmam, Türkiye'yi ve Bölgeyi sevmemin bedelidir.'' diyor.

Biz de, bu haksız, hukuksuz, akılsız ve toplumun tüm kesimlerini susturmayı amaçlayan uygulamada Sayın Hüsnü Mahalli'ye sahip çıkıyor yanında olduğumuzu en kararlı şekilde tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

HÜSNÜ MAHALLİ YALNIZ DEĞİLDİR!

CHP YURTDIŞI BİRLİKLERİ:  Hollanda, Avusturya, İskoçya, İngiltere, KKTC, ABD, Kanada,  Avustralya, Romanya, Macaristan, İsviçre, İsveç, Belçika, NRW Birliği, Baden-Württemberg, Nürnberg, Berlin, Münich, Hessen Rheinland-Pfalz Saarlan, Hannover,  Hamburg, Bremen, Marsilya,  Lyon, Nantes, Bordeaux ve Strasbourg