CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Köln kentindeki meşhur Keup caddesinde Türkiye kökenli esnafları ziyaret etti. Cankurtaran, “Avrupa'da vatandaşlarımız huzur istiyor” dedi.

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan ile birlikte Köln kentindeki meşhur Keup Caddesinde Türkiye kökenli esnafları ziyeret etti.

Referandum çalışmasını CHP Köln Derneği'nin Neumarkt'ta kurduğu “hayır” çadırıyla başlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, kadınların çoğunlukta olduğu CHP'li üyelerle sokaklarda “Hayır” yazılı dövizlerle yürüyüp vatandaşları el ilanlarıyla bilgilendirdi.

AKP'NİN ŞOVU

Yasemin Öney Cankurtaran, bütün esnafı gezdi. Sokakta geçen vatandaşların sohbet etti, sorunlarını dinledi. 16 Nisan'da yapılacak referandumda neden “hayır” oyu kullanmalarını gerektiğini tek tek anlattı.

Cankurtaran, “ Son dönemlerde Türkiye ile Almanya arasında yaşanan gerilimden ötürü buradaki vatandaşlarımız çok olumsuz bir şekilde etkilenmektedirler. AKP'nin şov yapmak için Hollanda ve Almanya ile gerilimin artırması bütün vatandaşlarımızı huzursuz etti. Almanya'ya yöneltilen, “Nazi uygulamaları uygulanıyor” söylemi hakeret içerikli ve gülünçtür. Bu söylemlerden kaçınılması gerekir.

PARLAMENTER SİSTEM ENGEL DEĞİLDİR

Bakınız bir ülkenin gelişmesi ve demokratlaşmasında parlamenter sistem engel değildir. Almanya bunun en güzel örneğidir. Koalisyonla yönetilen Almanya dünyada ihracat lideridir. Burada önemli olan ülkenin iyi yönetilip demokrasinin işlenmesidir. Demokrasi için “Hayır” diyoruz”

CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan ise Neumarkt meydanında 4 haftadan beri “Hayır” çadırı kurulduğunu ilginin yoğun olduğunu anlattı. Çapan, “Bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin hanımın Türk esnafı ziyareti çok önemli. CHP buradaki vatandaşlarımızı önemsiyor. Onların yanında. Referandum çalışmamız çok başarılı oldu. 80 kadar sivil toplum kuruluşla kurduğumuz Halk Meclisi eyaletimizde yoğun çalıştı”

Metin ES / KÖLN