Mustafa Akpolat

 

Erhan Erdoğan, Murat Arslan, Canan Yıldırım, Sibel Gazi Tabel ve Hüseyin Özbolat adına yapılan bir açıklamada, şuan ki Başkan Erkan Erçin ilkesiz davranmakla eleştirildi.  Açıklamada kuruluş kongresinde alınan kararlara ve genel merkezin karşı tavrına rağmen, diğer 5 yönetim kurulu üyesinin iradesi hiçe sayılarak, „oy birliği ile karar alındığı“ iddia edilerek 16 Şubat‘ta yapılmak istenen Genel Kurul’u meşru olmadığı için tanımayacaklarını ifade ettiler.

 

Yapılan açıklamda şu görüşlere yer verildi;

 

"Bilindiği üzere, 27.01.2013 tarihinde kamuoyunun geniş katılımıyla Avrupa`daki diğer ülkelere ve Almanya`daki eyaletlere paralel olarak, Cumhuriyet Halk Partisi Hamburg / Schleswig Holstein Derneği kurulmuştu. Büyük umutlarla ve heyecanla gerçekleştirilen bu girişime dörtyüze yakın kurucu üye katılmış, baştan oluşan bazı olumsuzluklar tarafların uzlaşma göstermesi sonucu ortadan kaldırılmış, dönüşümlü başkanlık sistemi oy birliğiyle kabul görmüştür. Buna göre birinci yıl Erkan Erçin`in, ikinci yıl ise Murat Arslan`ın başkanlığı ön görülmüş ve kamuoyuna bu söz verilmiştir.

 

Şu ana kadar, altta imzası olan Yönetim Kurulu üyeleri, çok hassas günler yaşayan ülkemizin gündeminde CHP`nin adına leke gelmemesi, genelde oluşmuş -bir türlü birleşemiyorlar- mantığına prim verilmemesi, var olan ayrılıkların diyalogla çözümlenip bir ortak yol bulunması adına daha itidallı bir tutum takınmak istemişlerdir. Ancak gelinen bu durumda varolan ihtilafı kamuoyuyla paylaşmak zamanı gelmiştir.

 

 Oy Birliği İfadesi Gerçekleri Yansıtmıyor

 

Yönetim Kurulu`nun yarısının katılımıyla 16.02.2014 tarihinde seçimli bir genel kurul daveti elimize ulaşmış bulunmaktadır. Davetteki oy birliği ifadesi gerçekleri yansıtmamaktadır. Görülmektedir ki, kamuoyuna verilmiş söz çignenmek istenmekte, daha tüzel kişiliği resmiyete bile girmemiş bir derneüğin su ana kadar yapılmış üyeleriyle bir seçim yapılmak istenmektedir. Gayet tabii ki herseyin gideceği yer genel kurul olmalıdır. Ancak bundan önce bu konuda, yanı genel kurula nasıl gidileceği konusunda bir yol haritası belirlenmesi isteğimize itibar edilmemiş, ilkeli, sosyal demokrat anlayışa uygun bir çözüm arayışı basit bazı amaçlar için heba edilmiştir. Bunda hem siyasi formasyon eksikliğinin, hem de bazı "bilincli" planların rolü vardır.

 

 Genel Merkezin Önerisi Hiçe Sayıldı

 

Kamuoyu önünde verilmiş sözün çiğnenmesi, yani başkanlığın devredilmemesi, oluşacak herhangi bir yönetim kurulu ve CHP Hamburg / Schleswig Holstein derneğinin geleceğine meşruiyet ipoteği koyacağı tarafımızca defalarca belirtilmiş olmasına rağmen, buna uyulmak istenmediği ortadadır. Ayrıca 20 Şubat`tan sonra CHP Genel Merkezi üyelerinin de katıldığı bir toplantı yapıldıktan sonra Genel Kurul`un ileriki bir tarihte yapılması ricasına da itibar edilmemiştir.

 

Yapılmak İstenen Genel Kurul Meşru Değil

 

16.02.2014`te yapılacak Genel Kurul`u meşru görmediğimizi, diğer katılımcıların bu konudaki görüşlerini merakla beklediğimizi, Genel Kurul için gene halka çağrı yapılarak gerçekleşmesi gerektiğini, en azından kurucu olarak katılan dörtyüz kişiye verilecek bir hesabımız olduğunu düşünmekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi adını ve gücünü kullanarak meşrulaşmak isteyen bazı aşırı milliyetci, ırkçı girişimlere izin verilmemesi gerektiğini tekrar vurguluyoruz. Bu sorunun aslen Hamburg`da oluşan genel bir "problematiğin" parçası olduğunu biliyor, bu konudaki tassaruflarımızı şimdilik saklı tutuyoruz.

Ayrıca son günlerde sosyal medya da hakaretlerle dolu yazıların yazıdığını üzülerek görmekteyiz. Bu seviyeye, -aslında- seviyesizliğe inebilmemiz mümkün değildir!

Siz, değerli basın mensuplarını görüşlerimizi ayrıntılı olarak paylaşmak ve sorularınıza cevap verebilmek amacıyla 13 Şubat Perşembe günü bir basın toplantısı  

13 Şubat 2014 Perşembe günü saat 16.30`da

Kaffewelt Hamburg, Böckmannstr. 3, 20099 Hamburg

 

yapılacağı" belirtilmiş.


Radyo Güncel'e Konuk Olacaklar

 Yine perşeme günü, 5 yönetim kurulu üyesi adına, Radyo Güncel'in yayınına konuk olacak olan yünetim kurulu üyeleri ve dönem başkanı Murat Arslan konuyla ilgili olarak gelecek olan sorulara cevap vererek kamuoyunuda bilgilendirecekler.