Türkiye de son günlerde gündemden düşmeyen erken seçim tartışmaları yurtdışındaki CHP örgütlerini de hareketlendirdi. 

Almanya genelinde daha önce kurulan Eyaletler Birlikleri’nin yerini CHP şehir örgütleri alacak. CHP’deki yeni yapılanma, Türk konsolosluklarının bulunduğu şehirlerden başlayarak kısa zamanda tüm şehirlere yayılarak çalışmalar yapacak.

Yeni kurulacak olan CHP şehir derneklerinin tüzüğünde kamu yararına ibaresi yer alacak ve dernekler merkezi Köln’de bulunan Almanya CHP Federasyonu’na bağlı olarak faliyetlerini sürdürecek.

Türkiye'deki ana muhalefet partisi CHP'nin bu yapılanma sayesinde Almanya'da daha aktif bir siyaset içinde olması bekleniyor. 

30 yıl sonra ilk defa tüm yönetim kadınlardan seçildi 30 yıl sonra ilk defa tüm yönetim kadınlardan seçildi

CHP Parti Örgütü ve Yurtdışı Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya bağlı olarak çalışmalarda bulunan Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Koordinatör Hakverdi Hakan Gürbüz'ün yardımcıları yeni yapılanma hakkında basına bilgi verdi. 

CHP Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Koordinatör Hakverdi Hakan Gürbüz’ün yardımcıları Günay Çapan ile Nihat Yazıcı yeni düzenleme hakkında yaptıkları basın toplantısında eyalet birliklerinin yerini üç ay içinde yeni kurulan derneklerin alacağını bildirdiler.