Almanya Birlikleri Başkanlarının katıldığı toplantıda hedefin Almanya’dan 'Hayır' çıkmasının sağlanması olarak belirlendiği kaydedildi. 

Referandum öncesi farklı "Hayır" kampanyalarının yapılmasında yarar görüldüğü ve tüm toplumsal kesimlerin bu tür kampanyalar organize etmesinin önemi üzerinde durulduğu aktarıldı.

“ALMANYA HAYIR DİYOR” KAMPANYASI

Toplantıya Ali Ercan (Hessen/Saarland/Rheinland-Pfalz), Cemal Bulut (Kuzey Ren Vestfalya), Kazım Kaya (Baden-Württemberg), Kenan Kolat (Berlin), Nihat Yazıcı (Aşağı Saksonya), Yaşar Yuvanç (Kuzey Bavyera) katıldı.

Toplantıda, "CHP Almanya Birlikleri, Almanya’daki diğer sivil toplum örgütleriyle görüşmek ve ortak stratejiler geliştirmek üzere biraraya gelecektir" denilerek, “Almanya Hayır Diyor” Kampanyasının başarıya ulaşması için tüm örgütlerin yoğun çalışma yapacakları açıklandı. Öte yandan kampanyada kullanılacak malzeme ve argümanların da hazırlanmakta olduğu bildirildi.

OY SANDIĞINA SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI YAPILDI

Kampanya döneminde Birliklerin bölgelerinde toplantılar, gösteriler, standlar, çadırlar gibi yöntemlerle tabana inilerek, özellikle kararsız seçmenlerin Hayır vermesinin sağlanacağına dikkat çekildi. Seçmenlere mutlaka sandığa giderek, oy sandıklarına sahip çıkmaları çağrısı yapıldı.