Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Hannover kentinde sosyal alandaki faaliyetleriyle dikkat çeken Derya e. V. derneği ile ilgili Cemal Karadayı şunları söyledi:

Göçmen gençlerin sanatsal yönlerini geliştirmeye yardımcı olmak üzere derneğimiz yıllardır kültürel ağırlıklı çalışmalarını aksatmadan devam ettiriyor.

Derneğimiz Hannover ve çevresinde Türkiye kökenli gençlere çok yönlü faaliyetleriyle geniş bir çevre tarafından tanınıyor. Dernek bünyesinde sürdürülen çeşitli kurslarla, saz ve bağlama sanatını genç nesillerle tanıştırma çabası, başta dernek üyeleri olmak üzere demokratik kamuoyu tarafından da yoğun destek buluyor.



Derneğimiz kurulduğu günden itibaren dil, din ırk gözetmeden tüm göçmenlerin bir arada müziksel kabiliyetini geliştirmek, sözlü ve enstrümantal verdiği derslerle Anadolu kültürünün yaşatılması için gayret göstermektedir. Hedefimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Hannover çevresindeki gençlerin müzik ve sanat yönlerini geliştirmeye yardımcı olmayı sağlamaktır.



Tüm göçmenlerin kültürel konularda hiçbir fark gözetmeden birlikte çalışmalarını sağlayacak ve bunun için bir platform oluşturmaya çaba sarfedeceğiz. Kültürlerarası farklılıkları göz önünde bulundurarak göçmenlerin birbirlerinden farklı gönüllü kültür alışverişine katkı sağlayacak ve her konuda evrensel değerlere ön plana çıkartacağız. Kültürlerarası önyargıları bertaraf edip göçmen olgusundan kaynaklanan yeni değerlere sahip çıkıp geliştireceğiz.

GENÇLER İÇİN TOPLANTILAR DÜZENLEYECEĞİZ

Göçmen gençlerin müzik kabiliyetlerini geliştirecek seminerler ile hafta sonu buluşmaları düzenleyerek gençlerin aşırı uçlara kaymasını önlemeye gayret göstereceğiz. Gençlerin Selefilere ve IŞİD’e katılmasını önlemek için bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz.

Dernek bünyesinde devam eden saz kurslarına katılmak isteyenler göçmen veya Alman, yada başörtülü ve başörtüsüz denilmeden, horlanmadan eşit şartlarda muamele görecektir. 

Cumali Yağmur / Hannover