-Ali Akdemir-




Çok sayıda gazeteci ve çeşitli meslek gruplarından  davetli topluluğun katılımıyla çoşkulu bir ortamda devam eden basın şöleni yaklaşık 4 saat kadar sürdü. Hamburg Başkonsolusu Devrim Öztürk,  Muavin Konsolos Nejat Doğançay,  Çalışma Ataşesi Ebuzer Çeliker, HTBB Kurucu Başkanı İkbal Özakıncı, TGH başkanı Nebahat Güçlü ile başkan yardımcıları Ali Kurtuldu ve Coşkun Coştur,  Hamburg Eyalet Meclisi SPD milletvekilleri Kazım Abacı, Metin Hakverdi  ve Ali Rıza Şimşek, Hamburg El Ele derneği onursal başkanı Şair Özer Meral ile, Hamburg Malatyalılar Derneği başkanı Mevlana Çamur, eski başkan Müştak Akgül, Avted başkanı Cemil Çelik, Diyalog kültür ve sanat derneği başkanı İsmail Bıçkıcı, Yeşiller Altona Milletvekili Yusuf Uzundağ, Edebiyat atölyesi başkanı  Esma Arslan, Elmshorn Göçmenler derneği eski başkanı Hayri Öznarin, Galatasaray Derneği eski Başkanı Abdullah Akar, Türk Veliler Derneği başkanı Malik Karabulut, Hamburg Beşiktaşlılar derneği başkanı Lütfü Kortağ, Hamburg Alevi Kültür Merkezi başkan yardımcısı Avukat Mahmut Erdem ve yönetimden Şeref Arslan, Hamburg Türk Doktorlar Birliği Başkanı Dr. Mesut Erdoğan, Hamburg’lu işadamları Gürol Gür, Murat Arslan, Şura başkanı Mustafa Yoldaş,CDU Eyalet Yönetim Kurulu üyesi Nilgün Ateş,Tiyatrocu Telat Yurtsever,BIG temsilcisi Tamer Çoban,Fatih cami başkanı ,Önder Düver,eğitmen Hasan Burgucu basın şölenine katılanlar arasındaydı.
 

Birlik, Beraberlik ve  Coşku Doruktaydı


Etkinliğin sunumunu Hamburg 1 kanalında program yapan Bedo, Tiyatrocu Suna Toprak ve HTBB yönetim kurulu üyesi Ali Akdemir yaptı.

Programda gitarıyla genç müzisyen Tolga Gemicioğlu, Aytun Ede, Erol Arslan ve grubu, Stand-Up’ci Selman Parlak ve Hamburg’ta  yıllardır Türk Sanat Müziği çalışmalarıyla herkesin gönlünde taht kuran Handan Kara, hiç bir ücret talep etmeden sahne alarak gazetecilerle dayanışma gösterdiler.

Etkinlikte HTBB başkanı Mehmet Atak, Başkan Yardımcısı Hüseyin Murat Dörtyol, Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk,  SPD Hamburg Eyalet milletvekili Kazım Abacı, Hamburg Beşiktaşlılar Birliği başkanı Lütfü Kortağ ve Elmshorn Göçmenler derneği başkanı Hayri Öznarin birer konuşma yaptılar.


Etkinliğin açılış konuşmasını yaparak misafirleri selamlayan Ali Akdemir, yönetim kurulu üyelerini tek tek takdim ederek tanıttı ve sahneye aldı. Yönetim Kurulu üyelerinin önünde dinleyicilere hitap eden HTBB başkanı Mehmet Atak, konuşmasında özellikle etkinliğe katkı sunan şponsorlara, sanatçılara ve kurumlara teşekkür ederek „ Türkiyede gazeteci meslekdaşlarımız  hapisteyken gönül rahatlığı içersinde bu şöleni yapmak belki uygun değil, ama, bu önemli günün unutulmaması açısından da  üzerimize aldığımız görev ve  sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız.“  sözleriyle başladığı konuşmasında,  gazetecilk yapmanın zorluklarına da değinen Atak Ne yazık ki meslekdaşlarımız  bazen de yazdıklarının bedelini yaşamlarıyla ödemekteler“ dedi.


HTBB Başkan Yardımcısı öğretmen-gazeteci Hüseyin Murat Dörtyol da, Çalışan Gazeteciler Günü'nün tarihçesi ve günümüzde gazetecilik yapmanın zorluğu konularına değinerek, gazetecilerin yazdıklarından dolayı uzun süredir hapiste tutulmalarından duyulan üzüntüyü dile getirdi. Jüri adına konuşan Nuray Paulsen ise, yarışmaya giren eserlerin seçiminde rol oynayan kriterleri açıklayan bir konuşma yaptı. 

Etkinlikte Haber dalında birinci olan gazeteci Namık Kemal Avcı‘ya ödülünü verirken konuklara hitap eden  Hamburg Başkonsolusu Devrim Öztürk de „ Sizleri kutluyorum. Gazetecilerin birliğini oluşturma konusunda çabalarınız çok anlamlı..Özellikle bu yarışma ve ödüllerle genç gazetecileri teşvik etmeniz  önemlidir „ dedi.  Hamburg Eyalet meclisi SPD milletvekili Kazım Abacı ise yaptığı konuşmada „ Hamburg Türk Basın Birliğinin başarılı güzel çalışmalarını yakından ilgiyle takip etmekteyim. Almanya‘da örnek olan bu çalışmaya destek vermek gerekir ve Hamburg için bu oluşum önemli bir kazanımdır“ dedi.


Açık Artırma

Etkinlikte açık arttırmaya çıkarılan Hamburglu Ressam Hüseyin Varol’un  öldürülen gazetecilerin portrelerinin yeraldığı yağlı boya çalışması tabloyu Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Lütfü Kortağ 500 Euro‘ya satın aldı. Ressam Hüseyin Varol’un elinden tabloyu alırken bir konuşma yapan  Lütfü Kortağ Bizler Hamburg Beşiktaşlılar Birliği olarak  yıllar önce gazeteciler günüyle ilgili her yıl geleneksel olarak toplantı düzenledik. Yedi yıldan sonra Gazeteciler derneğinin kurulmasının ardından bu bayrağı derneğe devrettik. Gönül rahatlığıyla bu bayrağı doğru adrese verdiğimizi görüyoruz. Ama her zaman yanınızdayız.“ dedi. Etkinlikte açık arttırmaya sunulan Ressam Güler Oral’ın  2010 yılında yaptığı akrül çalışması tabloyu ise, 800 Evroya Yüksel Öznarin satın alarak etkinliğe destek verdi. Tabloyu  ressam Güler Oral’dan almaya eşi Yüksel Hanım’la birlikte sahneye gelen Hayri Öznarin, Türk Veliler Birliği adına HTBB başkanı Mehmet Atak’a sürpriz bir şekilde bir plaket vererek, başarılı çalışmalarından dolayı derneğin yönetim kuruluna  ve üyelerine  teşekkür etti.

Meslek Teşekkür Belgeleri Verildi


HTBB tarafından Hamburg ve çevresinde faaliyet yürüten gazeteci, yazar, radyo ve tv çalışanlarına, meslekte 10 yılı ve 20 yılını doldurmalarından dolayı  „ Meslek Teşekkür Belgesi „ verildi.Medya alanında verdikleri hizmetlerin takdire değer olduğu ifade edilerek  tebrik edildiği  bu belgede, bundan sonraki başarılı çalışmaların devamı dilenmekte..
Etkinliğe Hamburg,Bremen; Kiel, Lübeck‘ten  katılan gazetecilere bu belgeler yazar Esma Arslan, Yazar-Gazeteci Süleyman Kayhan ve TGH Başkan Yardımcısı Ali Kurtuldu tarafından  verilerek hep beraber toplu hatıra fotoğrafları  çekildi.
Gazetecilik Özel Ödülleri


Sıra ödül törenine geldiğinde heyecan doruktayda. Önce Jüri özel ödüllerine geçildi.
-Jüri üyesi Rukiye Çankıran tarafından, Türkses Gazetesi‘nden Emrah Arslan’a, Genç Gazeteci Ödülü,
-HTBB kurucu başkanı İkbal Özakıncı tarafından, Hurşit Köseye, Spor Özel Ödülü,
-HTBB sekreteri Serap Güvenç Bisbing tarafından Kadir Taçgın’a, Emek  Özel Ödülü verildi.Gazeteci Kadir Taçgın ödülünü alırken yaptığı  konuşma salonda bulunanları duygulandırdı. Bu esnada Lübeck  Türk Veliler Birliğinden Müjgan Barışık ve yönetim kurulu üyeleride  sahneye gelerek Kadir Taçgın’ı başarılı çalışmalarından dolayı  tebrik ederek bir buket çiçek ve kapalı bir paket hediye ettiler.

-Haber, Röportaj, Radyo/TV ve Fotoğraf dalında ödül alanlar :

-Fotoğraf dalında, yangın fotoğrafı ile Erdal Altuntaş’a birincilik ödülünü TGH başkanı Nebahat Güçlü sundu ( THY’dan Türkiye  bileti )

-Radyo/TV dalında üçüncülük ödülünü Erdal Altuntaş’a ödülünü Hüseyin M. Dörtyol sundu. ( 50 Euroluk hediye çeki İlham Grosshandel )
-İkincilik ödülünü Anılar Fm’den Rıza Atamtürk’e SPD milletvekili CDU Yönetim Kurulu üyesi Nilgün Ateş sundu ( Avrupa Postası'ndan cep telefonu )
-Birincilik Ödülü ise Merhaba Hamburg radyosundan Kazım Korkmaz’a Hamburg Beşiktaşlılar Birliği başkanı Lütfü Kortağ sundu. ( THY’dan Türkiye bileti )

Röportaj dalında üçüncülük ödülünü Erdal Altuntaş’a HADD başkanı Çoşkun Çoştur sundu ( Miraj kuyumcusundan bir kol saati )
Röportaj dalında ikinciliği kazanan  Esra Taşdelen’e ise ödülünü SPD milletvekili Kazım Abacı sundu ( Avrupa Postası'ndan cep telefonu )
Röportaj dalında  birinciliği Alman Ordusunda ğöçmen kökenlilerle yaptıği röportaj ile Nebahat Uzun’a ödülünü ise ana sponsor THY’dan Özcan Seçkin  sundu. ( THY’dan bir adet Türkiye bileti)

Haber Dalında üçüncülüğü kazanan Nebahat Uzun’a ödülünu ise  Hamburg Alevi Kültür Merkezi başkanı Mahmut Erdem sundu ( Miraj kuyumculuktan Bir adet kol saati ) 
Haber dalında ikinciliği kazanan Erdal Altuntaş’a ödülünü HTBB üyesi Türkses gazetesi sahibi Emin Sağlık sundu ( Avrupa Postası'ndan cep telefonu )
Haber dalında birinciliği ise  “ Çelik Gibi “ başlıklı haberiyle kazanan Namık Kemal Avcı’ya ödülünü de Hamburg Başkonsolusu Devrim Öztürk sundu (THY’dan Türkiye bileti) 

Meslek Onur Ödülü Hüseyin Dörtyol’a

Etkinliğin finalinde manevi açıdan çok önemli olan “Meslek Onur Ödülü“ ise 1968 yılında Ankara Ulus gazetesinde başlayan gazetecik yaşantısını, değişik gazete ve dergilerde sürdürdükten sonra en son şu anda “Avrupa Postası” internet haber sitesinde sürdüren ve adete bir okul gibi onlarca gazeteciyi yetiştirip mesleğe kazandıran, meslekte 45 yılını dolduran Hüseyin Murat Dörtyol’a HTBB başkanı Mehmet Atak tarafından verildi. Ödülün Hüseyin Dörtyol’a  verilmesi sırasında bir konuşma yapan Gülhan Çiftlik de “ İyi ki varsın, iyi ki seni tanımışız güzel insan” dedi  Ödülü alırken çok duygulan ve bu yüzden konuşmakta zorlanan Hüseyin Dörtyol ise “ Hayatımın en büyük hediyesini alıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum “ dedi.


Etkinlik „Birlik, Berberlik, Dayanışma  Mesajlarıyla“ Son Buldu


Etkinlik sonunda sahnede etkinliğe katkı sunan, sanatçılar, sunucular,  HTBB yöneticileri, Şponsorlar, Jüri üyeleri ve etkinliğin arka mutfağında emek sarfeden, hazırlayan  gönüllülerle  birlikte  sahnede hep berber fotoğraf çektirmeleri, birlik, beraberlik, dayanışma  mesajlarının ardından başladığı güzellikte son buldu...


Foto: Kadir Taçgın ve Faruk Yüksek