Medya mensuplarının kendi aralarındaki sorunlarının tartışma platformu görevini de yerine getirmeyi hedefleyen aylık kahvaltılı toplantılardan birini daha dün geride bıraktık. Zaman zaman elektrikli bir havada tartışmaların da yaşandığı Pazar kahvaltısı, inanın ki, görmeye değerdi.Soframızda yok yoktu denebilir.Türkiye'deki özlemini çektiğimiz sabah kahvaltılarına benzer bir ortamda  güzel bir kahvaltı yaptık. Hasselbrook Stadtteil Schule Kantin'i yetkililerinden Ergül ve Yetkin Yildırım çiftine gösterdikleri itinadan dolayı buradan yeniden teşekkür ediyoruz.
Kahvaltı atmosferinde, Basın Birliğinin kendi arasındaki son zamanlarda öne çıkan bazı tartışma konuları bile  "teğet geçildi" diyebiliriz.  Bunlar arasında en önemlisi, yakın bir zamana kadar aktif olan Basın Birliği mail sitesinin işlevsiz hale sokulması durumuydu. Hamburg için bir gelenek haline gelmiş bu uygulamaya, Basın Birliği Yönetim Kurulu. üyelerinin çoğunluk kararı gereği son verilmişti. Gerekçe olarak ta "masa başı gazeteciliğini önlemek" iddiası öne sürülmekteydi. Kendi içinde başka türden bir "tekelciliği" barındıran bu uygulamaya, elbette ki karşı çıkanlar da vardı. Uzun zamandır sorun olmayan bu durum, nedense birden bire "sorun" olmuştu. Konunun çözümüne yönelik bir adım atılmadığı gibi, kalemizdeki topu 1 Nisan 2012 günü yapılacak Kongreye havale ettik..

Kahvaltıya kimler katıldı? Ev sahipliğini Hamburg Türk Basın Birliği yaptı.Dernek başkanı İkbal Özakıncı'nın girişimiyle Ergül ve Yetkin Yıldırım ailesi bizlere unutamayacağımız bir kahvaltı sofrası hazırlamışlardı.

Zaman Gazetesi'nden Metin Cavlak, Hürriyet Gazetesi'nden Kemal Doğan, Habercinin Yeri sitesinden Sedat Açıkbaş,  Güneş ve Anılar FM'den Rıza Atamtürk , Fehime Şahin Yılmaz ve Canan Yılmaz, Hamburg Haber'den Ahmet Durmuş, Gazete Hamburg'dan Zafer Özpolat, Post ve Europa Haber'den Erdal Altuntaş, Hurşit Köse ve Nebahat Uzun, Sabah Gazetesi'nden İkbal Özakıncı, Yazar-Şair Süleyman Kayhan, Avrupa Postası'ndan Mehmet Atak, Adil Yiğit ve Faruk Yüksek katılım sağladılar.
Yapılan tartışmalar bir yana, Hamburg'daki Türkiyeli basın mensuplarının aylık kahvaltılı toplantısı  sıcak bir atmosferde son buldu.
Hamburg Türk Basın Birliğinin  1 nisan 2012'deki yapacağı  Kongrenin, Medya mensuplarının  sorunlarının çözümünde kalıcı bir rol oynamasını ve dostlukları yenilemesini   diliyoruz.