Grone Netzwerk Hamburg gGmbH yetkililerinden Nazan Dalkiç, değişik konularda göçmenlerin başarılı olabilmeleri için yanlarında olduklarının altını çizerek, “Sunduğumuz imkanlardan faydalanmalarını tavsiye ediyorum” diyerek çağrıda bulundu.

Hiç çekinmeden gelebilirler

Sosyal danışmanlık, öğretmenlik, koçluk, Pschotherapistlik yapan Nazan Dalkiç, “Görevli olduğum farklı kurumların ortak çalışmalarıyla Grone Netzwerk Hamburg gGmbH olarak yürüttüğümüz proje kapsamında özellikle göçmen kökenlilere her konuda yardımcı oluyoruz. Herkes bize başvuru yapabilir. Kesinlikle hiçbir insanın çekinmesine gerek yok. Tam tersi her konuda biz insanları bilgilendiriyoruz, yönlendiriyoruz ve yardımcı oluyoruz. Dolayısıyla her insan yaşamında başarılı olabilir yeter ki doğru yerde ve doğru bilgi sahibi olsun” dedi.

Farklı konularda yardımcı olunuyor

Sunulan imkanlardan faydalanmak için tek şartın devletten geçinmek olduğunu söyleyen Dalkiç, “Eğer göçmen kökenli biri yeni Almanya'ya birşekilde geldiyse, dolayısıyla eğitim, meslek eğitimi, iş, meslek sahibi olmak ve staj yeri arama gibi çok değişik gerekli konularla ilgilenmesi gerekir. Eğer devletten geçimini sağlıyorsa bizde doğru adrestedir. Bizim sunduğumuz projeler dolayısıyla devlet destekli ücretsizdir. Başarının yarısı iyi bilgi sahibi olmak ve doğru yönlenmek, doğru hedeftir. İşte bize başvuranlara biz elimizden gelen danışmanlık gibi değişik konularda yardımcı oluyoruz” ifadesinde bulundu.

Cesaret ve iyi iletişim önemli

Yaşı 18 üstü kadın erkek herkesin bu imkanlardan faydalanabileceğini belirten Nazan Dalkiç sözlerini şöyle sürdürdü: “Almanca, Türkçe, Farsça, Arapça hizmet veriyoruz. Almanca bilmeyenlere Almanca temel kurslarından başlayıp A 1 ve yukarısı, Meslek eğitimi yapmak isteyenlere meslek eğitim yeri, iş arayanlara iş yeri ve staj yeri arayanlara staj yerleri buluyoruz. Ayrıca bize gelenleri önce konuşarak karşılıklı istek ve arzularına bakıyoruz ve doğru yöne yönlendiriyoruz. Örneğin kendisi ne istiyor ve ne yapabilir, nasıl başarıyı yakalayabilir bu konular üzerine çalışıyoruz ve iş sahibi oluncaya kadar birlikte çalışıyoruz”

Meslek değişimi konusunda

Dalkiç, “Erkekler veya kadınlar fark etmiyor. Gastronomide çalışmış ve mesleğini değiştirip ağır vasıta veya taksi şoförü olmak istiyor. Bu konuda ehliyet almalarından iş bulmalarına kadar yardımcı oluyoruz. A'dan Z'e kadar yanlarında oluyoruz gerekli mercilere başvurularında dahi yardımcı oluyoruz. Ayrıca gençlere yardımcı oluyoruz ve gruplar halinde geziler düzenliyoruz. Böylece hem öğrenmek, hem gezmek, hem de farklı kültürleri tanıma fırsatı doğuyor. Vakit kaybetmeden bize başvuruda bulunmalarını bekliyoruz” dedi. Sunulan imkanlardan yararlanmak isteyenlerin Julia Zorn 040-23166754 numaralı telefon numarasından, yazılı olarak [email protected] elektronik posta adresinden veya Hammerbrookstr. 75 (7. OG) 20097 Hamburg adresinde başvuru yapmaları mümkün olduğu duyuruldu.

Emine SONUGÜR / HAMBURG