Türkçe Konuşan Avukatlar Derneği / Verein türkischsprachiger Rechtsanwälte üyeleri Altona semtindeki Avukat Ali Özkan'ın bürosunda biraraya geldiler.

Dernek yetkilileri en son Torba Yasası olarak kamuoyuna yansıyan, Yurtdışından Borçla Emeklilik Yasası'nın yürürlüğe girmesi sonrası Avrupa'nın birçok bölgesinde "uzman adıyla" korsan olarak faaliyet sürdürenlerle ilgili açıklamayla kamuoyunun dikkatini çekmişlerdi.


Yaklaşık 80 Türkiye kökenli avukatın bulunduğu Hamburg'da, 15 dernek üyesi avukat
 biraraya gelerek dernek faaliyetleri ve göçmenlik koşullarındaki avukat-müvekkil-mahkemeler arasındaki yaşanan çeşitli sorunları görüşmek için birbirleriyle fikir alışverişinde bulundular.


MÜVEKKİLER KANUNLAR KARŞISINDA SIK SIK MAĞDURİYET YAŞIYOR

Almanya'da Alman avukatların yabancı müvekkillerin çoğu zaman kanunlar karşısında haksızlığa ve ayrımcılığa uğradığına inanmak istemediklerini yaşadıkları davalardan örnekler vererek anlatan avukatlar, bunu ancak yine göçmen avukatların anlayabileceğine dikkat çektiler.


Yönetim kurulu üyesi Avukat Kemal Su haksızlığa uğrayan insanların sesi olmak, onların haklarını çok daha güçlü şekilde arayabilmek için televizyonlardan, gazetelerden duyup yerimizde sinirlenmek yerine, dernekleşerek güç oluşturmanin daha etkili olacağını dile getirdi.


ALMANYA'DA KURUMSAL IRKÇILIK VAR


Almanya'da kurumsal ırkçılık olduğunu, birçok konuda göçmenlerin kanunlar karşısında potansiyel suçlu gibi görüldüğünü, bazı hakimler ve savcıların ön yargılı davrandığını vurgulayan Su, göçmen kökenli müvekkillerin ve avukatların göçmen avukatların bile zaman zaman mahkemelerde ayrımcı tutumlarla karşılaştığını belirterek, daha güçlü olmak için bir araya gelerek dernek kurma kararı aldıklarını söyledi.

Başkan İsmail Araz'da yaptığı açıklamada, Hamburg Barosu'nda da seçimlere katılarak yönetimde Türkiye kökenli avukatların temsilci düzeyinde yer almasının yaşanan sorunların çözümü için önemli olduğuna dikkat çekti. Araz, bu konuda daha geniş katılımla toplantılar düzenleyerek dernek çalışmalarına hız vereceklerini açıkladı.

Toplantı sonunda, derneğe yeni katılan genç avukatlar da üyelik formlarını teslim ederek yeni üye olduklarını açıkladılar.