Wilhemsburg semtindeki Köz Lezzet restoranında düzenlenen kahvaltı proğramı ile üyelerle bir araya gelen dernek yetkilileri, yeni yönetimi basına tanıttı. 

Almanya'da Köln, Berlin ve Hamburg'da olmak üzere üç derneği bulunan Urfalılar, Hamburg'da yeni seçilen yönetim kurulu ile sayıları 3 bine yakın olduğu açıklanan hemşehrilerini kucaklamak istediklerini belirttiler.



Yeni Başkan Mehmet Ali Coşkun, derneğin kuruluşundan beri 5 yıldır başkanlık görevini başarıyla sürdüren Mehmet Emin Süzen’e tüm üyeler ve yönetim kurulu adına teşekkür etti. Coşkun, 
“Avrupa'da yaşayan tüm Urfalı hemşerilerimizi çatımız altında toplamak için çaba harcıyoruz. Avrupa genelinde sadece Köln, Berlin ve Hamburg'ta Urfalılar derneği vardır. Avrupa'da aktif çalışan bir çatı kuruluşun olmadığından hareket ederek Avrupa Urfalılar Derneği'ni kurduk. Binlerce yıllık tarihi boyunca, farklı din, dil ve milletlere ev sahipliği yapmış olan kentimizin gelenek ve kültürünü Avrupa'da yaşatacağız” dedi


 Yeni başkan Mehmet Ali Coşkun

YENİ BAŞKAN COŞKUN: HER SİYASİ GÖRÜŞTEN ÜYEMİZ VAR

Yeni başkan Mehmet Ali Çoşkun yaptığı açıklamada, "Derneğimizide her siyasi görüşten üyemiz var. Hedefimiz dağınık halde olan Urfalıları önce sosyal ve ticari alanda dernek çatısı altında biraraya getirmektir. Toplantılarımızı ve her türden etkinliklerimizi kendi üyelerimizin mekanlarında yüzde 10 indirimli tarifeyle gerçekleştirerek dayanışmamızı pratik anlamda göstereceğiz. Etkinliklerimiz herkese açıktır, ama derneğimize sadece Urfalılar üye olabilecektir. Kadın ve gençlerin faaliyetlerimize aktif olarak katılmasını hedefliyoruz. Yıl sonunda Urfalılar Gecesi yapacağız" dedi.

MEHMET EMİN SÜZEN: AVRUPA'DA URFA'YI TANITMAK İSTİYORUZ


Eski Başkan Mehmet Emin Süzen

Eski Başkan Mehmet Emin Süzen ise “Hem tarihsel, hem de kültürel bağlamda her Urfalı hatırı sayılır bir mirasın ve sorumluluğun sahibidir. Böyle bir zenginliği diğer uluslarla paylaşmak, sosyal, kültürel ve ticari anlamda Avrupa'da Urfa'yı tanıtmak istiyoruz. Avrupa'da yaşayan tüm Urfalı hemşerilerimizi çatımız altında toplamak için çaba harcıyoruz” dedi.

KADINLARI VE GENÇLERİ DE ARAMIZDA GÖRECEĞİZ

Yönetim Kurulu üyeleri gelecek dönemdeki hedefleri içerisinde, daha geniş alanda park ve ulaşım problemi olmayan bir dernek binasına geçmek için çalışacaklarını belirterek, dernek bünyesinde özellikle kadınların ve gençleri de aralarında görmek istediklerini, bugüne kadar dernek bürosunda kadınların fazla aktif olmamasının nedeninin kesinlikle 'Ortadoğu mantığı' değil, dernek binasının yeterli olmamasından kaynaklandığına dikkat çektiler. 

İKİNCİ METİN KÜLÜNK VAKÂSI YAŞANMAYACAK



Abdi Dağlum (Muhasebe) ve Kasım Baydilli ( Medya ve Halkla İlişkiler)

Daha önce yaşanan AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk'ün davet edilmesi sonucu dernek bünyesinde olumsuz bir tablonun ortaya çıktığını ve bazı üyelerin istifasının yaşandığını dikkate aldıklarını belirten Keko Dağlum, bundan böyle bu konuda daha hassas davranacaklarını ve derneğin partiler üstü, hiçbir siyasi partinin uzantısı veya arka bahçesi gibi düşünülmesine izin vermeyeceklerini ve bu tür skandallara kapılarının kapalı olacağını vurguladı.

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Kahvaltılı toplantıda yeni yönetimi tanıtılırken seçimsiz yapılan görev dağılımı şöyle belirlendi. Başkan Mehmet Ali Çoşkun, Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Süzen, Ömer Kelekçi, Ahmet Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Öküzboğan, İbrahim Kalender, Muhasebe, Abdi (Keko) Dağlum, Basın Sözcüsü Mustafa Cihan Laleoğlu, Medya ve Halkla İlişkiler Kasım Baydilli ve Fevzi Kızılkolan olarak seçildi.