Haber Merkezi

AKP Dış İlişkiler Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Metin Külünk'ün derneğin iftar davetinde günün öneminden öte, uzun uzadıya Başbakan Erdoğan'ı öven konuşması, kamuoyunda yoğun tepki yaratmıştı. Urfalılar arasında da eleştirilen bu tutum sonrası, Yönetim Kurulu üyesi ve işadamı Fethi Bozkurt, görevinden ayrıldığını Avrupa Postası aracılığıyla kamuoyuna duyurmuştu. 


TÜM SİYASİ GÖRÜŞLERE EŞİT MESAFEDEYİZ

Dernek Başkanı Mehmet Emin Süzen sanki dün Urfa'dan gelmiş gibi olağanüstü misafirperverdi. Süzen'in kendi işyerinin de bulunduğu Dernek lokalinde yaptığımız kısa söyleşide en fazla dikkatimizi çeken konu, Avrupa Urfalılar Derneği adının siyasetle ilişkili olarak kamuoyuna yansıması durumuna üzülmesiydi. Bugüne kadar herhangi bir siyasi parti yada kuruluşun gölgesinde tanımlanmak istemediklerinin altını çizen Süzen, tüm parti ve kuruluşlara eşit mesafede olduklarını ifade etti.  Günümüze kadar Almanya'da Uyum, Göç ve Mülteciler'den sorumlu Bakan Aydan Özoğuz (SPD), Osman Baydemir (BDP Urfa Belediye Başkanı adayı), Gülten Kışanak ( Diyarbakır Belediye Başkanı) , Özgür Politika yazarlarından Muzaffer Ayata ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı (AKP) ile Dernek Yönetim Kurulu olarak Hamburg'da görüştüklerine yer verdi. 

BUNDAN SONRAKİ MİSAFİR KONUŞMACILARA ÖNCEDEN SÜRE VERİLECEK



Süzen, 2010 yılında kurulan derneklerinden önce "Urfalılar Derneği" adıyla bir başka derneğin varlığından söz ederek, siyasi görüşlerin öne çıkması ve sorunların yaşanmasından sonra, dernek başkanlığını yaptığı o dernekten topluca ayrılarak, bugünkü Avrupa Urfalılar Derneği'ni kurduklarini ifade etti. Dernekleri hakkında çeşitli önyargıların oluşmasına yolaçan AKP İstanbul milletvekili Metin Külünk'ün, iftar davetindeki bir buçuk saat süren siyasi ağırlıklı konuşmasının yanlış olduğunu belirtti. Süzen, "o gün ev sahibi olarak sessiz kaldık ama, bundan sonra gelecek davetli misafirlere önceden belirlenen bir süre vereceğiz" sözlerine yer verdi.

ALEVİ DERNEKLERE YAZILI DAVETİYE GÖNDERECEKLER

Avrupa Postası olarak gündeme getirdiğimiz " Davetlerinizde birçok STÖ ( sivil toplum örgütleri) temsilcileri varken, neden Alevi ve Kürt dernek temsilcilerine yer vermiyorsunuz"  sorumuza, bunun bir eksiklik olduğunu dile getiren Süzen, konunun Yönetim Kurulu'nda değerlendirildiğini açıkladı. En yakın süre içerisinde bu eksikliğin giderileceğini ve sözü edilen Derneklere ya bizzat kendisinin giderek onları bir görüşmeye davet edeceğini, yada yazılı davetiye gönderileceğini ifade etti.