Davul ve zurnayla açılışı yapılan dayanışma gecesinde Urfalılar, iş adamı ve sanatçı Doğan Öztürk ile Türkiye'den İzollu Mehmet ve Şahap Akagün'ün seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle çoşarak gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler.

GECEDE BARIŞ MESAJI VERİLDİ

Açılış konuşmasını başkan Ali Baba Coşkun'un yaptığı gecede barış mesajı dikkat çekti. Coşkun, "2016 yılının hepimize barış getirmesini diliyorum. Her şeyin sonucu barış ile biter. Bu gecenin hepimize barış, kardeşlik, huzur ve  mutluluk getirmesinin başlangıcı olmasını diliyorum" şeklindeki ifadesi salonu tamamen dolduran katılımcılar tarafından alkışlandı.



Giriş ücreti ile Urfa yöresine ait yiyecek ve içeklerin ücretsiz olduğu gecede, çiğ köfte servisi dikkat çekti.


'DAR SOKAKLARIN DENİZE ÇIKMASA DA SENİ SEVİYORUZ URFA
'

Coşkun konuşmasını şu şekilde sürdürdü,"Her şeyin sonucu barışta biter. Biz barış istiyoruz. Avrupa'da yaşayan Urfalılar olarak, hiçbir insanı dini, dili, ırkı ve renginden dolayı ayırmıyoruz. Bütün insanları kucaklıyoruz. Böyle bir geceyi düzenlemekteki amacımız, Avrupa genelinde ve Hamburg’da yaşayan Urfalı hemşerilerimizi biraz daha birbirine tanıştırıp, daha yakından kaynaştırmaktır. Birlikten güç doğar." 



Coşkun'un "Yorgun Urfa. Dar sokakların denizlere çıkmasa da seni seviyoruz." açıklaması memleket sevgisi ve ülke özlemine güzel bir örnek olarak yorumlandı.

Yönetim Kurulu üyelerinin hemen tamamının hazır bulunduğu gecede, Urfalı aileler birbirleri ile uzun süre sohbet ederek, geceye katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Çok sayıda dernek başkanı ve siyasilerin de ilgi gösterdiği gece sıcak bir atmosferde geç saatlere kadar devam etti.



Dernek Başkanı Ali Baba Çoşkun ve Kadın Kolları Başkanı Emine Şahan ile Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Süzen, Abdi Dağlum (Keko), Gürbüz Sönmez, Ahmet Aslan, Ömer Kelekci, Mahmut Bozkurt, Ahmet Öküzboğan, Sedat Şefik, Aydın Çelik, İbrahim Kalender, Hüseyin Paşakurt, Adem Bayındır birlik ve beraberlik mesajı verdiler.