Konuya yönelik Avrupa Sürgünler Meclisi tarafından yapılan açıklamada, "AKP rejimine açık destek veren ve sorunu da çözmeyecek olan bu anlaşma protesto edilmelidir" denildi.

İşte 
'AB-Türkiye Anlaşmasına Hayır' başlıklı o açıklama:

AB ülkelerine mülteci akınını azaltmayı amaçlayan anlaşma karşılığında AKP yönetimine büyük tavizler verildi. Kendi halkına karşı savaşı ve insan hakları ihlallerini artarak sürdüren AKP’ye verilecek üç milyar Avro aynı politikanın şiddetlenerek sürmesini sağlayacaktır.

AKP ile yapılan anlaşma mülteci krizini çözmeyecektir, çünkü:

- Suriye, Irak, Afganistan ve Afrika ülkelerinde yaşanılan savaşlar ve açlık son bulmadıkça mülteci krizi çözülmez.

- AKP her fırsatta ülkedeki üç milyona yakın mülteciyi silah olarak kullanmaya devam edecektir.

- Libya’da yaklaşık yüz bin kişi yazın gelmesini ve havanın düzelmesini beklemektedir. Çok sayıda mülteci motorlarla yeniden İtalya’ya gelecek ve Akdeniz yeni ölümlere sahne olacaktır.

Almanya hükümeti Polonya ve Macaristan’da Anayasa Mahkemesinin yetkilerinin kısıtlanması ve basına yönelik baskıları eleştiriyor; ama aynı uygulamaların fazlasıyla gerçekleştiği Türkiye ile üyelik görüşmelerine yeniden başlamayı kabul ediyor. Bu çelişki her adımda karşılarına yeniden çıkacaktır.

Almanya başta olmak üzere insan hayatına en büyük değeri verdiğini açıklayan AB ülkelerinin savaştan kaçmak zorunda kalan insanları pazarlık konusu yapması, parayla hiçbir can güvenliğinin bulunmadığı Türkiye’de tutmaya çalışması savunulabilecek bir tutum değildir.

AKP’nin başta Almanya olmak üzere AB ülkelerinde yaşayan Kürt ve Türk muhaliflere karşı sıkı önlem alınmasını da istediğine kuşku bulunmuyor. AKP’nin başvurusuyla çıkarılan keyfi İnterpol tutuklama kararlarının ve Almanya Ceza Yasası’nın 129/b maddesinin politik olarak aktif olan göçmenlere uygulanması da bunu gösteriyor.

Kürt, Türk ve Alman demokrasi güçlerinin AKP rejimine açık destek veren ve sorunu da çözmeyecek olan bu anlaşmayı birlikte protesto etmesi gerekir.

 Gün sesimizi daha güçlü yükseltme günüdür!