Stuttgart kentinde Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve Sosyalist Kadınlar Birliği’nin (SKB) örgütlediği eyleme Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Yeni Demokrasi ve Yaşanacak Dünya katılarak destek verdi.

Ulm kentinde Ulm Gazetecilerle Dayanışma İnisiyatifi ve AvEG-Kon’un çağrısıyla düzenlenen eyleme Yeni Demokrasi ve Atılım gazetesi okurları da katıldı.

Paris’te de Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür derneği (ACTİT) ve SKB’nin çağrısıyla düzenlenen eyleme KCK-F, Partizan ve Odak dergisi okurları katılarak destek verdi.
 

ETHA SUSMADI SUSMAYACAK

Yerli dillerden ve Türkçe olarak hazırlanan “ETHA susmadı, susmayacak” , “gazetecilere ve sosyalistlere özgürlük” dövizlerinin taşındığı eylemlerde AvEG-Kon’un “İstanbul’da polis terörü sürüyor. ETHA çalışanları ve sosyalistlere özgürlük!” başlıklı açıklaması okundu.
ETHA ÇALIŞANLARINA ÖZGÜRLÜK

Yapılan açıklamalarda, saldırının “Sosyalistlerin 23 Haziran İstanbul belediye başkanlığı seçimlerine dair çıkardığı İstanbul Sokakta gazetesini dağıtmalarına tahammülsüzlük” olduğu vurgulandı. 

Necati Abay / Stuttgart