AvEG-Kon imzalı yazılı açıklamada "Diktatörlük, katliam öncesi yandaş basında orman yangınlarını Kürtlere yükleyerek ırkçı saldırıya ortam hazırladı." ifadesi dikkat çekti.

İşte o açıklama:

HDP ve seçmenlerine yönelik geliştirilen nefret söylemleri ardından, ırkçı saldırganlar bu sefer de Konya Meram’da yaşayan Kürt yurtsever Dedeoğlu ailesini katletti. 4’ü kadın 7 kişilik aile önce kurşunla katledildi sonra ev ateşe verildi.

Dedeoğlu ailesi daha önce de 12 Mayıs’ta 60 kişilik ırkçı gurubun saldırısına uğramıştı. Baba Dedeoğlu uğradıkları saldırının organize olduğunu açıklamıştı. Bu açıklamaya rağmen, güvenlik birimleri ailenin korunması için hiçbir önlem almamış adeta katliamın önünü açmıştır. Kısa bir süre sonra hapisten çıkan saldırganlar, yarım bıraktıkları katliamı 30 Temmuz 2021’de gerçekleştirmiş oldular.
Eş zamanlı olarak yaşanılan gerçekler, Saray faşizminin, büyük çaplı bir saldırı planı içinde olduğunu gösteriyor. Saldırılar bu planın birer parçaları olarak uygulanıyor.

Diktatörlük, katliam öncesi yandaş basında orman yangınlarını Kürtlere yükleyerek ırkçı saldırıya ortam hazırladı.

UTKU: "iletişimde mizah yemekteki soğan gibidir" UTKU: "iletişimde mizah yemekteki soğan gibidir"

Avrupa’da muhalif gazetecilere saldırılar düzenledi, hazırlanan listeler açığa çıktı.

Kürdistan’da Medya savunma alanlarına büyük çaplı bombardımanı, ırkçı saldırıyla aynı gün başlattı, sürdürüyor.

HDP Ankara Genel Merkez, Marmaris ilçe örgütü 2 kez saldırıya uğradı. İzmir’de HDP binasında Deniz Poyraz’ı öldürdükten sonra, Konya’da yine Kürt bir aileye yapılan ırkçı saldırıda bir kişi katledildi. Afyon’da da tarım işçileri ırkçı güruhların saldırısına uğradı.

Kontrgerillacılar AKP-MHP faşizmi zayıfladıkça yeniden planlı saldırılarla ve savaşla iktidarını korumaya çalışıyor.

Erdoğan-Bahçeli rejimi; Türk işçi ve emekçiler nezdinde itibarını gittikçe yitirmiş durumda. Kendi bekaları için, milliyetçi duyguları körükleyerek Kürt, Alevi, mülteci, muhalif tüm kesimlere yönelik düşmanlığı daha da derinleştirmek istiyor. Türk halkını Kürtlere saldırtarak faşist kitle temelini güçlendirmeye çalışıyor.

Erdoğan faşizminin bu yeniden saldırı planını boşa çıkarmak, bizlerin, bütün demokratik, sosyalist ve emekçi güçlerin, görevidir.

Halklar arası birlikte ve eşit bir yaşam için dayanışmayı güçlendirme zamanıdır. Faşizme karşı alanlara çıkma, hesap sorma zamanıdır.

AvEG-Kon olarak; dün olduğu gibi bugün de başta Kürt halkı olmak üzere ezilenlere yönelik tüm ırkçı saldırılar karşısındaki tavrımız açık ve nettir. Irkçı-katliamlara geçit vermedik vermeyeceğiz de. Avrupa’daki tüm demokratik güçleri alanlara, faşizme karşı birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

AvEG-Kon (Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu)