Necati Abay

Güncel sorunlar temsilcilerin merceğinde

3-4 Ekim 2015 günlerinde gerçekleşecek AvEG-Kon 6. Kongresinden önce yapılan son temsilciler toplantısında geçmiş ve gelecek çalışmaları ışığında güncel bir durum değerlendirilmesi yapıldı. HDP seçim çalışması, Kobanê-Rojava inşası için gönüllüler kampanyası, hak gasplarına müdahale çerçevesinde sınıf çalışmasına dair hedefler, kitleselleşme kampanyasında son durum, gençlik ve aile kampı, planlı kültürel çalışmalar etrafında tiyatro turneleri, üye derneklerin ve federasyonların teknik birikimi artırma planları, yerel kampanyalar ele alındı. Toplantıya % 40 oranında katılan kadınlar SKB çalışması çerçevesinde önlerine yeni hedefler koydular.

Devlet terörü yanıtsız kalmayacak!



ATİK’e yönelik gerçekleşen Avrupa çapı saldırıdan sonra çeşitli göstermelik bahanelerle İngiltere ve Almanya’da yaşanan ev baskınlarına karşı yeni kampanya kararı alındı. AGİF tarafından yapılan ön hazırlıklar, Avrupa çapında yapılacak kampanya hazırlığına dönüştürüldü. Toplantıya sunulan kampanya genelgesi Avrupa’nın tüm ülkelerini kapsayacak yeni bir formata getirildi. Geniş yerli ve göçmen kurumları ve bireyleri kapsayacak kampanyanın önemli bir örgütlenme ve hareketlilik potansiyeline sahip olduğu görüldü. Yaşanan son örneklerden farklı olarak gelecek saldırılara açıktan ve cesurca yanıtlama cesaretinin gösterileceği belirtildi. Bir katılımcının söylediği “Umut başarının yarısıdır. Başaracağımıza inanıyorum…” sözü tüm katılımcıların duygularını yansıtıyordu.

Umut dolu bir gelecek için…

Uzun bir toplantı maratonu sonrasında geç saatlere kadar türküler söyleyen, şiirler okuyan ve halaylar çeken katılımcılar büyük bir moralle toplantıdan ayrıldılar. Toplantıdan çıktıklarında ellerinde en küçük ayrıntısına kadar hazırlanmış ve tartışılmış “göçmenlerin kriminalize edilmesine karşı kampanya” planları vardı. Önlerinde daha büyük başarılara ön ayak olacak aile yaz kampı ve gençlik kampı duruyordu. Sınıf düşmanların karşı G7 Zirvesi karşıtı gösteriler ve Rojava’da hastane inşası için planlar yapılmıştı. Dini gericiliğin Afganistan’da taşlayarak ve yakarak bir kadını katletmesi, katılımcıların öfkesini biledi ve kadına yönelik şiddete karşı yeni bir çalışmanın ele alınmasına sebep oldu. 

AvEG-Kon 6.Kongre hazırlığına başladı

Toplantının en son gündem maddesinde AvEG-Kon’un 6. Kongre hazırlıkları kapsamında gençliğin katılımına dair özel vurgular dikkat çekti. Kurum yöneticilerinin etkili bir HDP çalışmasından dolayı büyük bir moral üstünlüğüyle toplantıya katıldıkları gözlemlendi.

Bazı katılımcılar, kongre hazırlıkları çerçevesinde İşçi komisyonunun formatını ve çalışma modelinin ele alınmasını önerdiler. AvEG-kon kongresi öncesinde gerçekleşecek yerel federasyon kongrelerine geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da AvEG-Kon yönetiminin perspektif sunmasını ve aktif katılması istendi...