“Devrimci Mücadele her yerde Meşrudur ! TKP/ML Yargılanamaz!” pankartlarıyla, çağrısı yapılan mitinge AGEB, Mor-Kızıl Kolektif, PGİ/MLM, ATİGF, İTİF taraftar ve temsilcilerinin katılarak destek verdikleri dikkat çekti.

ALMAN AVUKAT MEISTER: SUÇLAMALAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ

Saat 12.00 de başlayan miting Türkçe ve Almanca yapılan konuşmalarla başladı. Mitingde savunma avukatlarından Roland Meister bir konuşma gerçekleştirerek; “TKP/ML davası, Alman devletinin devrimcileri ve Komünistleri ” terörist” olarak damgalamaya çalışan anti komünist politikasının göstergesidir. 129 b maddesine istinaden ileri sürülen tüm suçlamalar hukuki olmayıp, tamamen siyasidir.” dedi.

Öte yandan MLPD ve Kadın örgütü Courage temsilcileri de dayanışma konuşmaları gerçekleştirdiler.

Mitingde sık sık Almanca ve Türkçe ”Devrimci Tutsaklara Özgürlük !” ” Yaşasın Devrimci Mücadelemiz” Her yerde Faşizme karşı Mücadele edelim !” Yaşasın Devrimci Dayanışma” sloganları haykırıldı.

POLİS SOSYAL MESAFE UYARISI YAPTI

Corona Sürecinden kaynaklı sadece 100 kişinin katılımına izin verilen ve 1 saat ile sınırlı tutulan mitinge, sosyal mesafe kurallarına yeterince uyulmadığı gerekçesiyle polis tarafından yapılan 'mitingi bitirin' uyarısı sonrası, miting yarım saat daha uzatılarak sonlandırıldı.

DAVA TEMMUZ AYI İÇİNDE KARARA BAĞLANACAK

Davada tutukluluğu devam eden tutsaklardan Müslüm Elma son savunmasını yaptı.Daha sonra Musa Demir savunmasına  başladı. Yarın görülecek duruşmada ise Seyit Ali Uğur`un savunma yapmaya başlayacabileceği, ardından  Dr.Sinan Aydın, Deniz Pektaş, Dr. Banu Büyükavcı ve Sami Solmaz`ın  önümüzdeki duruşmalarda siyasi savunma yapacakları bildirildi.

Savunma avukatlarından edinilen bilgilere göre TKP/ML davasının Temmuz ayı içerisinde karara bağlanarak sonuçlanması bekleniyor.