Mahmut Özkan

11-12 Nisan tarihlerinde Frankfurt ta toplanan 23. ATİK kongresi 139 delegeden,100 ünün katılımıyla yapıldı. 
Ermeni soykırımının 100.yılı vesilesiyle ATİK 23. kongresinin soykırımda katledilen tüm ezilen ulus ve haklara atfedilmesi tüm delegelerin oy birliği ile kabul edildi. 

Demokrasi mücadelesinde kaybedilenler anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşundan sonra başlayan kongreye, Almanya, Avusturya,Fransa,İsviçre, Hollanda, İngiltere ve Belçika'dan delegeler katıldı.  Grup Umuda Haykırış kitleyle birlikte Avusturya İşçi Marşını seslendirdi.



ATİK Başkanı Yılmaz Güneş`in delegelere ve dinleyici kitleye yönelik açılış ve hoşgeldiniz konuşması ardından faaliyet raporları okundu ve tartışıldı.



Konseyin kendi içinde yeterince kolektif çalışmamasına dikkat çekildi. Konsey adına Süleyman Gürcan faaliyet raporuna gelen soru ve düşüncelere ve eleştirilere cevaben, bir değerlendirme yaptı ve gündem onaylandı.


Kongreye çeşitli dernek ve kurumlardan mesajlar geldi

Aralarında MLPD, AABK, ABDEM, YOL TV , KCD-Ewrupa ile ASM (Avrupa Sürgünler Meclisi) ve ADHK temsilcilerinin yaptığı konuşmalar dikkatle dinlendi.

DOÇENT HALUK GERGER: EMPERYALİZ KRİZ İÇİNDE




Yazar ve araştırmacı Doçent Haluk Gerger, Kongrede, Emperyalizmin bugünkü durumu ve krizine yönelik konuşmasında, Dünya emperyalist sisteminin başı olan ABD de gelir dağılımındaki eşitsizliğin durumuna değinerek, işçilere ve emekçilere düşenin 1 iken, zengin sınıflara 350 düştüğünü ve bu farkın Amerikan halkı tarafından dahi bilinmediğini belirtti. Krizin faturasının emekçilerin sırtına yüklendiğini söyledi.

ATİK' te Yeni Dönem;

Yeni genel Konsey şu isimlerden oluşmakta; Ayşe Aydın, Musa Demir, Arda Kılıç, Nuray Ay,Elisabet Şahan, Metin Aydın,Çetin Çetin. Denetim Kuruluna ise Mahmut Özkan, Mehmet Ali Tohumcu ve Şehmuz Çelik seçildiler.