Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM) YK. üyeleri ile dijital ortamda gerçekleştirilen toplantıda eş sözcüler seçildi, diğer alanlara ilişkin görev dağılımı yapıldı.

Başta Avrupa ve Türkiye olmak üzere, tüm dünyada sürgün sorununun can alıcı noktalarına değinen katılımcılar, önem sırasına göre, geniş çaplı ve yoğun çalışma yürütülmesi gerekliliğinin altını çizdiler.

AVRUPA ÇAPINDA SEMPOZYUM 

Toplantıda ASM’nin kuruluşunun bu yıl 10. yılı olduğu ve bu nedenle nelerin yapılabileceği konuşuldu. Avrupa çapında bir sempozyum, gece vb. gibi etkinlikler düzenlenmesi ön plana çıktı.

Ulm'da “Ulusal sorun ve sömürgecilik” paneli Ulm'da “Ulusal sorun ve sömürgecilik” paneli

ÇEŞİTLİ KURUMLARA"SÜRGÜNLÜĞÜ ANLATAN" DOSYA İLETİLECEK

Türkiye'deki erken seçimlerin gündemde olması sürecinde, Sürgünlerin ülkeye dönüş yollarının koşulsuz açılması, siyasi kısıtlamaların kaldırılarak, özgürce ülkelerine geri dönebileceği koşulların yaratılması, takibatların son bulması ve DGM mahkemelerinde 12 Eylül sürecindeki uygulamalarla sürgünde yaşamak zorunda bırakılan binlerce politik Sürgüne özgürlüklerinin iadesi ve haklarında verilmiş olan kararların tümden kaldırılması konularını içeren; Sürgünlerin taleplerinin gündeme taşınması için bildirge hazırlanması kararlaştırıldı.

Türkiye'deki seçim sürecinde bu konuya ağırlık verilerek, çeşitli parti ve kurumlarla ilişkiye geçilerek, “sürgünlüğü anlatan” bir dosya iletilecek. 

Eş sözcülüğe tekrar İ. Metin Ayçiçek ve Mahmut Özkan'ın seçildiği çevrimiçi toplantıya katılan Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM) Yönetim Kurulu (YK) üyeleri şu isimlerden oluştu: Engin Erkiner, Nejat Pişmişler, İbrahim Atmaca, Turgay Çelik , Hüseyin Şenol, Alaattin Çelik, Enver Enli, Mustafa Bağçiçek, Şen Süer, Metin Ayçiçek, Mahmut Özkan ve Sait Akgül.