Bartınlılar’dan örnek davranış. Almanya’da Yaşayan Bartınlılar Derneği ALBARDER, Bartın ve çevresinde yaşayan engellilere bir tır dolusu malzeme göndermeye hazırlanıyor. Başta tekerlekli sandalye ve yürümeye yardımcı araç olmak üzere, Almanya’daki çeşitli firmalardan hibe yoluyla engelliler için araç ve gereç toplayan ALBARDER, Türkiye’deki engellilere destek olmaya çalışıyor. Bergkamen Belediyesi Gençlik Diresi görevlisi İbrahim Çeliktaş aracılığıyla Tengelhoff firmasından elde edilen 40’a yakın tekerlekli sandalye, yürümeye yardımcı araç, engelli bisikleti, banyo yapımında engellilerin güvenli şekilde küvete indirilmesine yarayan araç ve gereç, ALBARDER Başkanı Yaşar Çil ve Başkan Yardımcısı Basri Toprak tarafından teslim alındı.

Çeşitli firmalardan engelliler için malzeme temin ettiklerini belirten ALBARDER Başkanı Yaşar Çil, yeterli sayıda araç ve gerecin temin edilmesinden sonra özel bir tırla Bartın’a göndereceklerini söyledi. Son olarak 100 bin Euro değerinde engelli malzemesinin Bartın’a ulaştırıldığını kaydeden Çil, önümüzdeki günlerde bir tır dolusu malzemeyi daha yola çıkaracaklarını belirtti.

Malzemelerin Bartın Engelliler Derneği aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını vurgulayan Çil,” Bartın ve çevresinde yaşayan engelli vatandaşlarımız bize başvurmaları halinde bu araç ve gereçlerden ücretsiz olarak yararlanabilirler. Yardımlarımızın devamı gelecek” diye konuştu.