İlhami Yazgan / Köln

Divan başkanlığına seçilen Enver Toksoy ve Hatun Metinoğlu'ndan sonra gündem maddeleri belirlendi ve yönetim kurulunun faaliyet raporunu sunmak için TÜDAY Genel Başkanı İlkay Yılmaz söz aldı. Sunumuna dünyadaki insan halklarının ihlallerinden başlıklar sunan İlkay Yılmaz, TÜDAY ın 2013 yılında yapmış olduğu etkinliklerden bir döküm sundu.Etkinlikleri şu başlık altında verdi:

-30 Ocak 2013 yılında Pro Köln grubunun Köln Porz'daki mültecilere yönelik ırkçı söylemleri bir mitingle protesto edildi.
-1996 ve 2000 yılında açlık grevlerinde sakat kalan insanların katıldığı açlık grevlerini konu alan filmin gösteriminin koordinasyonu gerçekleştirildi.
-8 Mart etkinliği yapıldı.
-Gezi eylemleriyle dayanışmak amacıyla düzenlenen çeşitli etkinlikler içersinde aktif olarak yer alındı.
-İnterpol tarafından 31.08.2013 yılında tutuklanan Kemal Kara'nın serbest bırakılması için yapılan kampanya. Bu kampanyanın sonucunda Kemal Kara serbest bırakıldı.
-'Taksim ve Sonrası' başlığı altında, Rosa Luxemburg Vakfı ile ortaklaşa düzenlenen ve son yıllarda Tüday'ın düzenlediği en kapsamlı konferans.
25 yıl kutlamasının hazırlık çalışmalarının sürdüğünu belirten Tüday genel başkanı İlkay Yılmaz konuşmasını teşekkür ederek sonlandırdı

Faaliyet raporunu sunmak için söz alan Murat, Tüday'ın 2013 yılında gelir ve giderlerini sunarken üye sayısının 150 kişiden oluştuğunu ve üyelerden gelen aidat ile yaşamasının mümkün olmadığını, üyesinin artırılması gerektiğini belirtti.

Öneri ve talepler bölümünde yönetim kurula aidatların artırılması konusuna daha fazla önem verilmesini ve daha aktiv olunması gündeme alındı. Tüday'ın örgütlenme ayağının güçlendirip, duyarlı genç kişilerin Tüday'a kazandırılması ve üyelerin yapılan sosyal ve siyasal aktivitelere daha geniş katılmaları ve çalışma gruplarının oluşturulması üzerinde duruldu.
Yazar Atilla Keskin, eski Tüday başkanlarından Dr. Gazi Barut, Dr. Kemal Bozay'ın da katıldığı genel kongreye geçmiş yıllara kıyasla daha fazla katılımın olduğu kongrede söz alan üyeler, genel olarak Tüday yönetim kuruluna teşekkürlerini belirtti.

Yönetim kurulunun faaliyet raporunun kabulü ile ilgili yapılan oylamada yönetimin sunmuş olduğu faaliyet raporu oylamaya sunudu. Oylama sonrası yeni yönetimin seçimine geçildi. Tüday'n yeni yönetimine adayların seçimi oylandı. Yönetime giren adaylar şu kişilerden oluştu.
-Mustafa Şahin
-İlkay Yılmaz
-İlhami Yazgan
-Murat Gürgöz
-Adem Özkaya
-Işılay Karagöz
-Gazi Barut
-Haydar Murat Aydın


Yeni seçilen yeni yönetim kurulunun seçiminden sonra çalışma gruplarının seçimine geçildi.