Süheyla Kaplan

Hamburg Galatasaraylılar Derneği Başkanı Mehmet Günyar, Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Lütfi Kortağ, Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Çömlek, Trabzonlular ve Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İlhan Yılmaz, GFK Bergedorf Başkanı Kamuran Pelek düzenledikleri ortak basın toplantısında hiçbir siyasi düşünceye yer vermeden, amaçlarının Soma’da hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ortak çözüm yolları bulmak için biraraya geldiklerini belirttiler.

Spor klüpleri başkanları, ‚’Sporun siyaseti olmaz. Spor derneklerini 70 milyon kişi seviyor. Siyaset yapılmadan oluşturacağımız ortak platforma yardım kampanyası düzenlemek amacındayız’ denildi. 

Toplantıda alınan karar sonucunda Öger Türktur yetkililerinden Selim Ataş, CDU’lu Milletvekili Aygül Özkan’ın eşi Hakan Özkan, Erdal Sezak, Hamburg Basın Birliği Başkanı Erdal Altuntaş, Tanju Perçin, radyo moderatörü Kazım Korkmaz ve Hamburg Galatasaraylılar Derneği Başkanı Mehmet Günyar’dan oluşan ortak bir platform bağış kampanyasının yürütülmesinde görev alacaklar. 

‚’Hamburg’dan Soma’ya Uzanan Eller ‚’ sloganıyla başlatılacak kampanyaya destek vermek isteyenler, hamburgdansomayauzanan 
[email protected] adresi ile iletilşim kurabilirler. 

SPD’Lİ POLİTİKACI ALGAN : ‚’BURDA SİYASET YAPILMASIN DA NERDE YAPILSIN?

Öte yandan Spor derneklerinin ‚siyaset yapılmasın’ sözüne eleştiri getiren Hamburg Galatasaraylılar Derneğinin kurucularından, Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Altona İlçe Belediye Meclis Üyesi Behçet Algan, ‚Burda siyaset yapılmasın da nerde yapılsın?’ dedi. 

Algan, ‚’Sİyaset kavramına ne kadar yabancıyız? İhmalkarlık sonucu bunca insan hayatını kaybetmişken, bunun adının ihmal olduğu bir dönemde siyasetten neden bu kadar korkuyoruz? Eğer siyaset camilere kadar girmişse, Türkiye’de ortada cinayet varsa bunun da adının koynması gerekiyor. Spor klüPleri sadece yardım kuruluşu olmamalı. Biz Kızılay mıyız ki? Kömür ocaklarının uluslararası arenada ileri düzeye getirilmesi konusunda Türkiye olarak sözleşmelere imza atılması hususunda kampanya başlatılmalı, bu konuda Türkiye sıkıştırılmalı ’ dedi.