HAMBURG'DA ŞİİRLİ ERGENEKON PROTESTOSU


Başkonsolosluğun kapalı olduğu Pazar günü yapılan basın açıklamasına beklenen katılım olmazken, çevreden geçenlerin de yok denecek kadar az olması eylemin sönük geçmesine yol açtı. Az sayıda polisin önlem aldığı gösteride, Şair Ataol Behramoğlu'nun "Kıran" adlı şiiri okunurken, "Her yer Silivri, her yer direniş" sloganı atıldı.



Hamburg ve Schleswig Holstein CHP Birliği, Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği ile Türkiye Gençlik Birliği'nin birlikte düzenledikleri etkinlikte, grubu temsilen Coşkun Coştur (türkçe) ve Mustafa Barış Türkoğlu'nun (almanca) okudukları açıklamalarla Silivri'deki Ergenekon kararları protesto edildi.


Basın açıklmasında sadece TGB dövizleri açılırken, CHP'lilerin ellerinin boş gelmeleri dikkat çekti.


 ERGENEKON'DAKİ UYGULAMALAR STASİ METODUYLA KIYASLANDI


"ABD’nin talimatıyla, Erdoğan’ın savcılığında, Gülen cemaatinin gözetiminde kurulan özel yetkili Silivri Mahkemesi’ni tanımıyoruz."
sözleriyle başlayan açıklamada Silivri'deki özel mahkemenin verdiği kararlar, eski doğu Almanya istihbarat örgütü STASİ'nin metodlarıyla kıyaslandı. Okunan açıklamada ayrıca şu sözlere yer verildi;

"ABD’nin kanlı Ortadoğu planlarına ve ılımlı İslam projesine itiraz eden komutanlarımız birer ikiler tasfiye edilmiştir. Türkiye’nin en değerli bilim insanları, yazarları ve sanatçıları terörist ilan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, fiilen terörist ilan edilmiştir. Gerçekte yargılanmak istenen, Atatürk devrimleridir.”