Almanya'daki Federal Parlamento seçimlerinin de değerlendirildiği toplantıda konuşan DİDF Genel Başkanı Özlem Alev Demirel, seçimlerde işçi ve emekçilerin talepleri doğrultusunda Sol Parti’ye destek verdiklerine dikkat çekti ve bu talepler için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.


NSU davasını da değerlendiren Demirel,Böylesi önemli bir davada halen sonuç alınamamıştır. NSU katliamı açığa çıktığından beri federasyon olarak bu katliamın arkasındaki karanlık güçlerin açığa çıkarılması ve gereken cezaların verilmesini talep ettik, bunun için Almanya genelinde başta sendikalar ve ırkçılığa karşı mücadele eden yerli emekçilerle birlikte bir çok eylem etkinlik ve basın açıklamaları yaptık" açıklamasından sonra,  "4 Kasım günü ise NSU’unun ortaya çıkarılmasının yıldönümü olması vesilesiyle Almanya genelinde DİDF’e bağlı derneklerin özellikle kurbanların öldürüldükleri yerlerde çeşitli örgütlerle ortak etkinlikler, basın açıklamaları ve uyarı nöbetleri ile bu davanın takipçisi olduğumuzu göstereceğiz.” diye konuştu.


Toplantıya katılan Hamburg Sol Parti eyalet milletvekili Mehmet Yıldız da, Hamburg’da özelleştirilen enerji ağının  yeniden kamulaştırılmasının halk oylamasına sunulması ve yapılan oylamanın sonucunda, halkın kamulaştırma yönünde bir tercih ortaya koymasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, halkın özelleştirmeci ve sermayenin çıkarlarını savunan CDU, SPD ve FDP’ye önemli bir ders verdiğini söyledi.


Toplantıda bölge olarak alınan kararlar gözden geçirildi ve önümüzdeki yapılacak ortak çalışmalar üzerinde duruldu. Buna göre, önümüzdeki Kasım ve Aralık aylarında kültürel ve politik konularda bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Tiyatro Ulm “Bir Göç Masalı” oyunu ile Bremen, Hamburg, Kiel ve Braunschweig kentlerinde sahne alacak.

Etkinliklerden biri de, Türkiye’deki demokrasi hareketi konulu panel, söyleşi ve film gösterimleri olacak. Türkiye’den değişik konukların da katılacağı etkinliklerde Gezi Direnişi, Kürt sorunu ve barış süreci gibi konulara yer verilecek.

Dernek temsilcileri bu yıl Kuzey Bölgesi olarak yapılan gençlik kampının olumlu bir tecrübe olduğunu belirterek, önümüzdeki yıl da devam edilmesi kararı aldılar.

Toplantının gündemlerinden biride DİDF’e bağlı derneklerin Aralık 2013 ve Şubat 2014 arasında kongrelerini gerçekleştirecek olmasıydı. Dernek temsilcileri yaptıkları konuşmalarda bu kongre sürecini faaliyetleri daha da güçlendirme hedefiyle değerlendireceklerini dile getirdiler.