Yoğun bir katılımın olduğu Temsilciler Kurulunda şu temel yaklaşımlar benimsendi:

 

1)     Yeni hükümetin göçmenlere yönelik politikaları yakından izlenecek ve koalisyon anlaşmasında yer alan konular yoğun olarak izlenecek ve gerçekleşmesi için gerekli çalışmalara derhal başlanacaktır.

 

2)     Opsiyon modelinin kalkması koalisyon anlaşmasında yer almaktadır. Bu yasanın geriye dönük, en azından şu anda Alman vatandaşlıklarını kaybetmiş olanları da içerecek biçimde çıkması için bir yasa taslağı hazırlanacaktır.

 

3)     Bu yasa çıktıktan sonra doğumla Alman vatandaşı olamayanların da çifte vatandaş olabilmesi için gerekirse dava açılacak, bu konuda parlamantodaki muhalefet partileriyle en kısa zamanda görüşmeler yapılacaktır.

 

4)     Son zamanlarda yoğun olarak gündeme gelen mültecilerin konumları Temsilciler Kuruluna Pro Asyl adına katılan Bernd Mesovic ayrıntılı bir rapor sunmuştur. Almanya Türk Toplumu mültecilerle dayanışma içinde olduğunu karara bağlamış ve konuyu Mayıs ayındaki Genel Kurulda da dile getirecektir.

 

5)     Temsilciler Kurulu, Türkiye ile ilişkilerde temel insan hakları ve hukuk devleti temelinde yaklaşımını gerekli ve doğru bulmaktadır. AB ile görüşmeler sürdürülecek ve 23 ve 24. fasılların açılması için çalışma yapılacaktır.

 

6)     Yeni bir iletişim konsepti hazırlanarak TGD'nin görüş ve önerilerinin kamuoyuna daha hedefli aktarılması sağlanacaktır. İlk aşamada Newsletter ve TGD-App’in hazırlanması kararlaştılmıştır. Temsilciler Kurulu yapılan önerilerin Yürütme Kurulunca gerçekleştirilmesini de istemiştir.

 

7)     TGD Genel Kurulu 9-11 Mayıs tarihlerinde yapılacaktır. Belgisi „Kültürel Çoğulcu Bir Avrupa İçin“ olacaktır. Genel Kurulda göçmenlere yönelik olumlu çalışma yapan iki kişi ödüllendirilecektir.

 

8)     Temsilciler Kurulu, 25 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine Alman vatandaşı olan herkesin katılımını arttırma amacıyla gerek internet üzerinden gerekse bölgesel toplantılarla bilgilendirecektir.

 

9)     Temsilciler Kurulu 2014'de de özellikle „Irkçılıkla Mücadele“ ve „Katılımcı Politikaların Geliştirilmesi“ konularına yoğun önem verecektir.