Almanya’nın liman kenti Hamburg'da faaliyet gösteren Karakoçan Sosyal Dayanışma Derneği, kuruluşundan bu yana çeşitli etkinliklerle özellikle Türkiye'de kadınlara yönelik insanlık dışı cinayetlere karşı düzenlenen tartışma panelleri ile kamuoyu tarafından yakından tanınan ender yöresel derneklerden biri.

DERNEK BAŞKANI ORAL: GERİDE KALICI ESERLER BIRAKALIM



Avrupa'da en çok Karakoçanlı'nın yaşadığı kent olarak bilinen Hamburg'da, kurulduğu 2005 yılından beri dernek başkanlığını yürüten Ali Haydar Oral, konuya yönelik bir açıklamada bulundu. Oral şunları ifade etti: "Karakoçan Belediyesi'ne tam donanımlı ambulans tipi bir ilkyardım aracı bağışlamak üzere bir süre önce başlattığımız çalışma sonuç alma noktasına gelmiş bulunuyor." Oral açıklamasında yardımlaşmanın da önemine değindi.



"Nasıl ki yaşadığımız kentte sosyal gelişmelerden ve yaşamadan kopmadan geleceğe bakıyorsak, kopmaz ilişkilerimizin devam ettiği, en sıradan insani ve zorunlu gereksinimlere ihtiyaç duyan beldelerimize karşı kayıtsız kalamayız. Başta Karakoçanlı hemşehrilerim olmak üzere, konuya duyarlı herkesi bu tür projeleri desteklemeye ve geride kalıcı eserler bırakmaya çağırıyorum"
dedi.

TAM DONANIMLI İLK YARDIM ARACI BİR BAŞLANGIÇ



İlk Yardım Aracı temini için birçok kişi ve kurumla görüştüklerine ve çabalarının sonuç alma noktasına geldiğini aktaran Oral, "Götüreceğimiz aracın 3 yaşından küçük olması gerekiyor. Bu husus da aracın fiyatını etkiliyor. Yalnızca Karakoçan’a değil, gerektiğinde çevre belediyelerine de hizmet verebilecek kapasiteye sahip olacak modern ve tam donanımlı İlk Yardım Aracı, bu konuda bir başlangıç olacak ve devamı da gelecektir. Ayrıca, şehrimize İlaç Yardımı için de bir konsept hazırlamaktayız. HDP’li Belediye Başkanı’mızla bu konularda temaslarımız sürmektedir.” dedi.