Wesel kentinde bulunan ünlü salon Niederrheninhalle'de gerçekleştirilen geleneksel 20. Trabzonlular Gecesine, Almanya'nın farklı ketlerinden 1500'ü aşkın Karadenizli katıldı.

 

Türkiye'den davetli olarak Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Maçka Belediye Meclis üyesi Mehmet Yeşilyurt'un yanısıra Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar'ın da katıldığı gece de, kemençe sesi hiç susmazken Karadenizliler bol bol horon tepti.

 

SALONA BORDO MAVİ RENKLER HAKİMDİ



Geceye her yaştan Karadenizli katılırken, salonu dolduran kalabalığın çoğunluğunu gençler oluşturdu. Katılımcıların çoğu yöresel kıyafetlerle giyerek salona gelirken, çok sayıda davetlinin de Trabzonspor forması giymeyi tercih ettiği gözlendi. Bordo mavi renklerin hakim olduğu salonda Karadenizliler, çalan kemençe eşliğinde gece boyu horon tepti.

 

Sunuculuğunu Karadeniz'in ünlü isimlerinden Ali Öztürk'ün yaptığı gecede, Karadenizli ses sanatçıları Şükrü Güner, Serdar Bıyıklı, Mehmet Tak, Zeynep Başkan, Sinan Yılmaz ve Anıl -Azam İkilisi sahne aldı. Tanınmış kemençe ustaları Muhammed Silik, Hakan yıldırım ve Sezer Küçük'te hemşerilerini coşturdu.

 


Ayrıca dernek bünyesinde kurulan "Kız Horon Ekibi" de, Trabzon yöresinin halk oyunlarını sergileyerek davetlilerden alkış aldı.

Gecede hemşerilerine hitaben bir konuşma yapan Duisburg ve Çevresi Trabzonlular Derneği Başkanı Cemalettin Küçük, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Karadeniz kültürünü Almanya'da yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.