Cumartesi günü Berlin'deki Postamer Platz adresinde düzenlenen gösteriye, Türkiye'den eski bakanlardan Ufuk Söylemez, Halil Şıvgın, Yaşar Okuyan ve Enis Öksüz ile İzmir Barosu adına Av. Aydın Özcan'ın da katılacağı açıklandı.

Aydınlık yazarı Doğu Perinçek ise bugünkü "Haydi Berlin yürüyüşüne " başlıklı köşe yazısında, Türkiye'den gösteriye katılma çağrısı yaparak "O gün Avrupa'nın ve Almanya'nın kentlerinden Berlin'e giden otoyollarda Ayyıldızlı Albayraklar akacak" dedi.


15 DERNEK CUMARTESİ GÜNÜ BERLİN DE PROTESTO EDECEK



Almanya'da organizatörleri arasında ismi faili meçhul karanlık cinayetlerle anılan BBP yanlısı Alperen Ocakları, AKP ve devlet destekli Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camisi ile Doğu Perinçek çizgisindeki Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) yer aldığı 14 kuruluş ve dernekten oluşan Türk dernekleri, Federal Meclis'te 2 Haziran'da yapılacak Ermeni Soykırımı oylaması öncesinde 28 Mayıs günü Berlin'de (Postamer Platz) protesto gösterisi yapacak.

İşte mitingi destekleyen dernekler:

Almanya Türk Azerbaycan Birliği, Almanya Türk Mimar ve Mühendisler Birliği, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği, Avrupa Cumhuriyet Kadınları Derneği, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Berlin Alperen Ocakları, Berlin Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği, Dialog für Frieden, Talat Paşa Komitesi, Türkiye Gençlik Birliği Avrupa, Türkische Gemeinde Berlin / Berlin Türk Cemaati, Türk-Alman Toplumu, Vatanseverler.

2 HAZİRAN DA RESMİ OLARAK 'SOYKIRIM' OLARAK TANINACAK

Alman Federal Meclisi'nde 2 Haziran'da yapılacak oylamada Hristiyan Birlik partileri, Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller'in hazırladığı ortak karar tasarısının kabul edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Tasarı, 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde uygulanan Ermeni tehcirinin soykırım olarak tanınmasını öngörüyor.

1915-1918 yıllarındaki Ermeni tehciri ve katliamlarda 800 bin ila 1,5 milyon Ermeni'nin yaşamını yitirdiği açıklanıyor. Osmanlı İmparatorluğunun hukuki halefi olan Türkiye Cumhuriyeti, soykırım tanımını reddediyor. Alman hükümeti şimdiye kadar soykırım ifadesini kullanmamış, ancak Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Alman Federal Meclisi Başkanı Norbert Lammert soykırım ifadesini kullanarak bir ilke imza atmıştı.