Ulm

Ulm Alevi Kültür Merkezi'nin, Herrlinger Str. 83'deki yeni binasında gerçekleşen ve tüzük gereği 2 yıl aralıklarla yapılması gereken ancak Korona Pandemisi nedeniyle 1 yıl gecikmeli olarak toplanan kongreye katılım yoğun oldu.

Divan seçimi ve açılış duasından sonra, mevcut başkan Kaan Yalçın faaliyet raporunu sundu. Raporların okunması ve onaylanmasının ardından yeni yönetim kurulu için seçimlere gidildi. Yeni seçilen 7’si asil, 2’si yedek üyeden oluşan yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Kaan Yalçın, Cevat Seven, Merdal Yalçın, Murat Özdemir, Aynur Harite, Deniz Mahmutoğlu, Ulaş Özer, Şirin Ok ve Arzu Yıldırım. Bir önceki yönetim kurulundan pek çok ismin yeniden seçildiği yönetim kurulunda Kaan Yalçın’ın yeniden başkanlığa seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Hannover

Öte yandan Hannover ve Çevresi Alevi Toplumu da Kornstraße 38 adresindeki kendi dernek salonunda Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan Başkan Veli Yıldırım, görevlerinin arasında demokrasi, bağımsızlık ve adalet talebiyle Türkiye'deki gerici hükümetlere karşı mücadele etmek olduğunu ifade ederek; ''Aleviler, Kürtler ve diğer azınlıkların sesi ve kulağı olma yolunda mücadelemize aralıksız devam ediyoruz. Dünya'da savaşların son bulduğu, insanların öldürülmediği ve barış içinde bir yaşam temennimizdir. Yaşadığımız ülke Almanya'da göçmenlerin ezilmeden, horlanmadan, aşağılanmadan, eşit şartlar altında yaşaması için kalıcı çözüm önerilerinde bulunuyoruz. Bu uğurda çetin bir mücadele verirken, bizim dışımızdaki göçmen kuruluşlarıyla dayanışma içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.'' dedi. Yıldırım'ın konuşmasının ardından Alevi katliamlarında yaşamını yitiren insanlar anısına bir dakikalik saygı duruşu yapıldı. Sonrasında bir konuşma yapan Aşağı Saksonya Alevi İnanç Kurulu Başkanı Celal Keykubat ise konuşmasında, "Saygı, sevgi kültürünü geliştirerek Alevi inancıyla yaşamamız gerekiyor. Çözülmesi gereken sorunlarımızın üzerine bilinçli bir şekilde gitmeliyiz. Alevi inancımız, yolumuz, erkanımız için çok sayıda kayıplar verdik. Birlik olup ele ele vererek, kin, nefret ve kibir yapmadan görevlerimizi bilinçli bir şekilde yerine getirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

30 yıl sonra ilk defa tüm yönetim kadınlardan seçildi 30 yıl sonra ilk defa tüm yönetim kadınlardan seçildi

Yeni Yönetim seçildi

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Kuzey Bölge Temsilcisi Haydar Gencer ise konuşmasında, "Korona nedeniyle okularda Alevilik dersleri veremedik ancak gençlik çalışmalarımıza ağırlık verdik. Gençleri hem örgütlerimize kazandırmayı, hem de gelecekte çalışmalarımızın motor gücü olmasını amaçlıyoruz.'' dedi. Konuşmaların ardından çalışma raporları ve mali rapor okundu, maddelerin üzerinde yapılan konuşmaların ardından raporlar oylanarak kabul edildi ve yeni yönetim kurulu seçimlerine geçildi.

Yapılan seçimlerin ardından yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Özcan Çolukoğlu, Aylin Yaşık Beytaş, Dr. Gülşah Zeylan, Selami Madencioğlu, Zübeyde Merve, İnce Gültekin, Hasret Yalçın Argun, Haydar Genç, Nur Argun, Emrah Berk, Yusuf Berk, Mustafa Oktay ve Hasan Yağmur. Yedek Üyeler; Cemal Karadayı ve Kemal Erdil.