Haber ve Foto: Bahadır Özerdem 

Kamu Tüzel Kişilik( Körperschaft des öffentlichen Rechts ) kazanımından dolayı tüzüğün buna uygun hale getirilmesi için teknik olarak bazı maddelerinin değiştirilme zorunluluğu, geçmişte iki gün yapılan genel kurulların pandemi`den dolayı bir güne indirilmiş olması gibi konular tartışmalara neden oldu.

İki ayrı liste yarıştı

Seçim yarışını Hüseyin Mat'ın Başkanlığında oluşturulan liste kazandı. Yeni yönetim listesine ikinci listeden aldığı oy fazlalığı ile Fuat Ateş girmeyi başardı.

Haziran Kültür Evi kapılarını iki yazara açtı Haziran Kültür Evi kapılarını iki yazara açtı

AABF seçimlerini kazanan yeni Yönetim Kurulu listesinde 5 uzman hukukçu avukatın yer almış olması yeni dönemde de Almanya Alevi hareketinin başarılı hukuksal mücadelesinin ve resmi hak kazanımlarının daha etkili bir şekilde devam edeceğinin de sinyalini veriyor. Kendi alanlarında uzmanlaşmış hukukçuların yanın sıra kadın kotasının korunmuş olması ve buna bir engelli adayın eklenmiş olması AABF nin gelişen evrensel değerlere kendini adapte ettiğini gösteriyor.

Genel kurulda adayların kendilerini tanıttığı konuşmalarda engelli aday Arif Yeşilyurt'un yapmış olduğu konuşma genel kurulda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. "Engelliler Çalışmaları ve Gençlik" alanında görev alacak olan Lojistik Yönetimi uzmanı Arif Yeşilyurt yaptığı konuşmada özetle;

" Engelli insan yoktur engellenen insan vardır. Aleviler de tarih boyunca hep engellendiler. Bu engelleri kaldırmak ve AABF yi bir adım daha ileriye taşımak için oylarınıza talip oldum..." diyen Arif Yeşilyurt tüm delegeler tarafından ayakta alkışlandı.

Genel merkezin yeni yönetim kadrosuna seçilen ve örgütlenmenin gençlik kollarında yetişmiş, kendi alanlarında uzman gençlerin olması "AABF ye yeni bir dinamik, evrensel değerlerin ileriye taşınacağı ve yeni bir yönetim anlayışının oluşacağı..." kulislere yansıyan konuşmalardı.

Yeniden başkan seçilen Hüseyin Mat yaptığı konuşmada şunlara dikkat çekti;

"..Biz yolun turabıyız. Küsenlere, kırgın olanlara, gelmeyen canlarımıza seslenmek istiyorum. Hakka yürüdüğünüzde zaten geleceksiniz. AABF hepimizin evidir. İstiyoruz ki yaşar iken gelin, cemal cemale oturalım ve sorunları konuşalım.. Kamu Tüzel Kurumu hakkını kazandık. Kurumlar durmaz, şimdi bu büyük kazanımı bölgelere, şehirlere yayalım.. Bunu yapabilmek için bir grup uzman ile anlaşma yapıyoruz. Uzmanlardan oluşan bu birim kazandığımız bu yeni hakları eyaletlere ve şehirlere yaymak için çalışmalar yapacaklar. Bütün canlarımızın bu haklardan yararlanması için ilk işimiz başlattığımız projeleri bitirmek olacak. Bunun için öncelikle Alevi Sosyal Hizmet Kurumu(Alevitische Wohlfahrtspflege) kurmak için bakanlıklar ile görüşmelere başladık. Yaşlılara ve hastalara uygun bakım evi, kreş, çocuk yuvaları açabilmek için kadro ve meslek eğitimi projesi olan manevi destek hizmetleri(Seelsorge) çalışmalarını başlattık. Sosyal çalışma ve danışma merkezlerini önümüzdeki dönem başlatacağız. Artık kendi hastanelerimizi, kendi dershanelerimizi, yaşlılar bakım evlerimizi açabileceğiz" diyen Genel Başkan Hüseyin Mat sözlerini Türkiye`deki siyasi iktidara seslenerek bitirdi;

" Kimlik mücadelemize, yeni haklar kazanarak devam edeceğiz. Biz yeni haklar kazandıkça Türkiye`deki faşist, gerici iktidar ortakları üzülüp kızıyorlar. Sizi üzmeye devam edeceğiz.." diyerek delegelerin alkışları ile konuşmasını tamamladı.

Sürenin sınırlı olmasına rağmen Divan Başkanlığı toplamda 40 delegeye konuşma hakkı verdi.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen seçimde Genel Merkez Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu seçildi.

Büyük bir titizlikle hazırlanan Genel Kurul da her delegenin masasında "Geçmiş Dönem Çalışma Raporu, Sayman ve muhasebe raporları, Projelere dair tanıtım kitapçıkları " nın bırakılmış olması özenli bir hazırlığın yapıldığını gösteriyordu.