Türkiye'de aralarında akedemisyenler, edebiyatçılar, tiyatrocu ve sinamacıların "Bu suça ortak olmayacağız" diyerek destekledikleri barış bildirisine, Hamburg Alevi Kültür Merkezi'nin 10 üyesi, Pazartesi günü (dün) başlatılan sembolik Açlık Grevi eylemiyle dönüşümlü olarak destek veriyor.



HAKM Başkanı Nurali Demir imzalı Almanca ve Türkçe dağıtılan bildirilerde, "Biz Aleviler, ülkemizin ve haklarımızın geleceği ile ilgili endişeli olduğumuz gibi, bir o kadar da duyarlı bir şekilde meseleleri ciddiye alıp, kamuoyu oluşturmak zorundayız. 73 millete bir nazar ile bakan ve mazlumun yanında olan bir inancın mensupları olarak, hiçbir insanın zulüm ve katliamlara maruz kalmaması için mücadele edeceğiz ve bu kıyımların karşısında olacağız.



Bu süreçte tarafsız olmadığımızı, susmayacağımızı ve diz çökmeyeceğimizi her fırsatta haykıracağız. Kürtlere yapılan soykırım ve zulümlerin sonlandırılması için, aydın, sanatçı, akedemisyen, öğrenci, kadın ve tüm halkımız için 25 Ocak Pazartesi günü saat 18:00 de "Hemen Şimdi, Barış" şiarı ile Hamburg Alevi Kültür Merkezi'nde açlık grevine başlayacağız. Bu yolda yanımızda olmak isteyen, insani ve vicdani duygusu olan tüm canlara aşkı-i niyaz ediyoruz"
denildi.



Çeşitli demokratik kitle kuruluşlarının da destek verdiği Açlık Grevi'nin birinci gününde, Hamburg'da yetişmiş tanınmış halk ozanı Aşır Özek'in söylediği Anadolu halk türküleri ve deyişleri, Açlık Grevi yapan eylemcilere moral verdi.