Hamburg Alevi Kültür Merkezi Kadınlar Kolu'nun çağrısıyla düzenlendiği açıklanan gösteriye, Demokratik Güç Birliği ve Halk Cephesi taraftarları da katılarak destek verdiler.

İş günü olmasına rağmen çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan 100 civarında protestocu grup, konsolosluk önünde açtıkları Almanca ve Türkçe pankartlarla ve atılan sloganlarla Dilek Doğan'ın katilinin AKP hükümeti olduğunu ileri sürdüler.



Soğuk havaya rağmen yaklaşık yarım saat süren gösteride geçen hafta İstanbul'da çatışmada öldürülen kadınlardan
Şirin Öter ve Yeliz Erbay ile sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır, Silvan, Sur, Şırnak ve Cizre'deki sivil halka yönelik katliamı kınayan konuşmalar yapıldı. 



Eylem sırasında sık "Dilek'in katili AKP'nin polisi", "Dilek Doğan Ölümsüzdür", "Katliama sessiz kalma" Stoppt die Polizeigewalt in der Türkei" ( Türkiye'deki polis şiddetine son) sloganlarıyla çevreden geçenlerin de dikkatlerini çeken protestocu grup gösteriye son verdi. Çok sayıda Alman polisinin çevrede ve konsolosluk önünde güvenlik önlemi alması dikkat çekti.



DİLEK DOĞAN'IN POLİSLERCE VURULMASINI ANNESi ŞÖYLE ANLATMIŞTI

24 yaşındaki Doğan'ın annesi Aysel Doğan yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:



"Polisler eve ayakkabı ile girdi. Kızım da 'galoş giyin, sonra girin' deyince tartışma çıktı. Silah sesi duydum ve kızım yere yığıldı. Kızımız vurulduktan sonra polislerle itiş kakış yaşadık. Sonra hastaneye getirdik kızımı. Benim kızım canlı bomba değil. Canlı bomba olsa evde mi yatar, neden vurdular?"

Baba Doğan ise "Evimize 4 polis ayakkabılarıyla girdi. Kızımı vuran polise 'galoş giyin' dedik. Onlar da 'giymeyiz' dediler. Sonra silahı bize doğrulttu. Bir anda kızımı vurdular. Kızımı öldü zannettim. Polisler panikleyip dışarı kaçmaya başladılar. Evde kesinlikle bir çatışma olmadı. Kızımız vurulduktan sonra polislerle itiş kakış yaşadık. Benim beş tane çocuğum var. Dilek benim tek kızım. Umarım sağlığına kavuşur" sözleriyle yaşananları aktarmıştı.