23 Nisan Çocuk Bayramı sebebiyle çocuklara yönelik etkinlikler ile gerçekleşen programda çifte kutlama yaşandı.

Mannheim Rheingoldhalle’de gerçekleştirilen ve katılımın yüksek olduğu gözlenen programa Muavin Konsolos Burcu Şener de katıldı ve günün anlam ve önemi vurgulayan bir konuşma yaptı.

Başkan Serdar Derikesen bir selamlama ve hoşgeldiniz konuşması yaparak etkinlik ile hem derneğin 20 yılına dikkat çekti hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının anlam ve önemine değindi.

“Kapımız herkese açıktır. Atatürk düşünceleri ve Cumhuriyet ortak değerimizdir.”

ADD Mannheim’ın 20. Yılı için hazırlanan ve derneği kuruluşundan bugüne özetleyen bir slayt gösterisi Basın Sözcüsü Bahri Özkaya tarafından sunuldu. 
2019 yılı başında seçilen yeni yönetimin yaklaşımı ve dernek faaliyetlerininde anlatıldığı slayt sunumunda Eğitim Sorumlusu Elvan Kahraman ise dernek bünyesinde devam eden kursları tanıttı. Kahraman, Nachhilfeden El Sanatları ve Ebru kursuna kadar geniş bir yelpazede oluduğunu ifade etti.
 
Emektarlara teşekkür plaketi
Derneğe geçen 20. yıl içerisinde başkanından üyesine emeği geçmiş pek çok kişiye teşekkür edilerek katkı ve desteklerinden dolayı birer teşekkür plaketi sunuldu ve 20. yıl pastası emektar dernek büyükleri tarafından kesildi.

Sonrasında çocuk etkinliklerine geçilen programda Kadir Uzunpınarlı yönetimindeki ADD MA Çocuk korosunun çeşitli şarkılar ve İzmir Marşı’nı okumasından sonra çocuklar tarafından yan flüt ve bale gösterisi sunuldu. 
Program öncesinde ilan edilen “Türkiye ve 23 Nisan” konulu resim yarışmasının sonuçlarının açıklandığı programda 1.liği İrem Uğur, 2.liği Ela Aydın 3.lüğü Yıldız Yıldıram ve 4.lüğü Meryem Ketençimen ve Pelin Erbaş elde ettiler ve hediyelerini aldılar.

Grup Lay Lay coşturdu
İlgiyle izlenen Muğla Kadıoğlu Zeybek gösterisi İlker Kırak tarafından sunuldu ve  Çoçuklarla Adam Olacak Çocuk yarışması yapılarak herkese hediyeler dağıtıldı.

Programın son kısmında ise eğlence vardı. Murat Erduhan öncülüğündeki Grup Lay Lay kendi tarz yorumuyla tüm katılanlara harika bir müzik ziyafeti verdi ve herkesin katılımıyla coşkuyla söylenen İzmir Marşıyla program son buldu.