Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi bileşenleri imzalı yazılı açıklamada, IMC TV'nin ekranlarının karatılması sert dille eleştirildi.

İşte ABDEM adına yapılan o açıklamadan bir bölüm:

İMC TV demokratik platform da, halklarımızın doğru haber alma özgürlüğünü de, önemseyerek yayın yapan bir TV'dir. İlkelerine bağlı demokrasi mücadelesine katkı sunan yayın çizgisine sahiptir. Yayın hayatına devam ederken, AKP devletinin, Sarayın tüm baskılarına rağmen yayın çizgisinde ısrar etmiştir.

AKP devleti, Saray kendi amaçlarına ulaşmak, 'Türk tipi başkanlık' adı altında, faşizme eğrilmek arzusundadır. Bu nedenle AKP devleti ve Saray kendine engel olarak gördüğü her sesi, görüntüyü susturmak ve karartmak arzusundadır. TV ekranlarının muhalif düşüncelere açık olması, AKP ve Saray'ı önemli derecede rahatsız etmektedir.

AKP devleti, Saray ülkemizi her türden karanlık ilişkilere sürüklemek, arkasına aldığı yeşil sermaye gruplarının talanlarının ülkemizi getirdiği noktayı, toplum tarafından öğrenilmesini içine sindirememektedir. Kısaca, AKP devleti, Saray soygun, talan, rüşvet, kamu ihalelerine fesat karıştırma, kasalarda, 'sıfırlanan' paraların izinin  sürülmesinden memnun değildir.

Kürt coğrafyasında yürüttüğü kirli savaş, kadınların cesetlerinin çırılçıplak soyularak, katlettikleri gençlerimizin cesetlerini zırhlı araçların arkasına takılarak sürüklenmesi ve sivil insanların çocukların kadınların bombalanarak, yakılarak katledilmelerinin kamuoyunca bilinmesinde rahatsızdır.

AKP devleti Saray bu gerçeklerin toplum tarafından bilinmesini engellemek için, Saray'a bağlı savcıları harekete geçirerek, İMC TV'nin yayınlarını engellemek için ekranını karartmıştır. Uluslar arası yayın kuruluşu olan, TÜRKSAT anti demokratik bir uygulamaya imza atarak, İMC TV'nin yayınlarını durdurmuştur.

ABDEM Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi bileşenleri olarak, AKP  devleti ve Saray'ın faşist girişimini şiddetle kınıyoruz! TÜRKSAT in İMC TV' uyguladığı ekran karartma girişimini protesto ediyor ve en kısa sürede İMC TV'nin yayınlarına gerekli iznin çıkarılmasını talep ediyoruz.

26 Şubat 2016