'AKP devleti, Saray'ın gladyo timleri yeni katliamlar peşinde' şeklindeki ABDEM imzalı açıklamada, Gazi Mahallesi'ndeki devlet ablukası derhal kaldırılsın çağrısı yapıldı.

İşte o açıklamadan bir bölüm:

İstanbul Gazi Mahallesi Cem Evi'ni abluka altına alan, AKP devletinin, Saray'ın gladyo timleri, abluka altında tuttuğu Gazi Cem Evi'ne saldırarak katliamlarına yenisi eklemek için yoğun çaba harcamaktadır.

Alevilere yapılacak her türden saldırılar, yaşanılacak her hangi bir  olumsuzluk, insanlarımızın göreceği zarar, yaralanma ve can kayıplarından, AKP devleti ve Saray gladyosu sorumludur. 

Avrupa demokratik kamuoyu, demokrasi bileşenleri, görsel ve yazılı  medya ve basın organlarını, AKP devleti ve Saray gladyosunun katliam  girişimlerini dikkatle izlemelerini istiyoruz! İş başına geldiği günden bugüne kadar, Alevileri asimilasyona tabii  kılmak için elinden gelen her tür çabayı harcayan, AKP devleti ve Saray'ın, asimilasyon girişimlerinin devamlılığı olacak katliamların yaşanmasına gözlerimizi kapamayalım. Gereken tepkilerimizi göstererek, kan gölüne çevrilen ülkemiz Türkiye ve Kürt coğrafyasının yeni acılarla, gözyaşlarına boğulmasına engel olalım!

AKP devletinin bu girişimlerini şiddetle kınıyoruz!

Gazi Cem Evi Alevilerin ibadet merkezidir! İbadet merkezlerine  müdahale asla kabul edilemez! Gazi Cem evi etrafında oluşturulan, devlet ablukası derhal kaldırılmalıdır!

ABDEM, Avrupa Barış ve Demokrasi Meclis bileşenleri