Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ‘ 24 yıldır bir türlü dinmeyen acı, adaletin yeri bulmadığı Sivas/ Madımak davası ve CHP’nin gazalar ile flörtü’ başlıklı yayınlanan açıklamada şöyle denildi:

‘ Temel Karamollaoğlu 2 Temmuz 1993 Madımak Katliamı sırasında Sivas belediye Başkanı olup, Sivas Madımak Oteli önündeki katliam için toplanan gerici, faşist, şeriatçı güruha seslenip, katliamı bir ‘ gaza’ olarak algılayıp gazanız mübarek olsun dediğini unutmadık.

Yine, Sivas Belediye Meclis Üyesi ve Madımak katliamının bir numaralı suçlusu Cafer Erçakmak ve diğer katillerin bilinen zihniyet tarafında korunup kollandığı aşikardır. Bu somut ve aleni duruma rağmen, Alevilerin çok ciddi bir oranda destek ve oyunu alan CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğ*lu’nun ilgili davete katılması, malum şahıstan plaket alması, en basit deyimiyle Madımak’ta yitirdiklerimizin anılarına, ailelerine, bizi ve temsil ettiğimiz Alevi toplumuna hakarettir. Doğal olarak bu durum katliamda yaşamını yitiren canlarımızın ailelerini, bizleri derinden üzmüş ve incitmiştir.

Bu ilkesiz duruş karşısında sesiz kalmak, yapılanı meşrulaştırmak ve Madımak’ta diri diri canlarımızın yakılmasını onaylamaktır. Bir başka deyimle, 24 yıldır bir türlü adaletin yerini bulmadığı ve hesabının verilmediği Sivas / Madımak davasının sanıklarını aklamaktır.

Bu kirli ilişki sahnesinde CHP’nin başında bulunan ve neticede Alevi aileden olan Sayın Kılıçdaroğlu’nun şahsen rol alması ise, Alevillere bir zulümdür. Bu asla kabul edilemez görüntü karşısında CHP’ye oy veren Aleviler ve Alevilerin Avrupa’da en büyük kitlesini temsil eden kurum olarak tepkisiz ve tavırsız kalmamızı bizlerden beklemek, en büyük saygısızlık olur.

Bu anlamıyla, insan onurunu ayaklar altına alan bu davranışı şiddetle kınıyor ve CHP’yi özellikle CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nu, başta Madımak’ta yaşamını yitiren canlarımızın aileleri olmak üzere, tüm Alev,iler’den özür dilemeye davet ediyoruz.

AABK’nın Alevi katilleriyle yan yana gelen, katliamları meşrulaştıran, aklayan her girişim ve destekleyenin karşısında olacağımız herkes tarafından bilinmelidir. Alevilerin hassasiyetlerini dikkate almayan hiçbir kurum, kuruluş ve platformda yer almayacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Referandum ile HAYIR kampanyamızı, kendi olanaklarımız ve HAYIR Platformu ile ısrarla sürdüreceğiz’.

Süheyla Kaplan / Almanya