Corona virüsü nedeniyle AKP hükümeti Türkiye’de bir bağış kampanyası başlattı.

Kampanyanın ismi "Biz Bize Yeteriz Türkiyem“ 

Dünyada tüm devletler, Corona virüsü nedeniyle zarar gören vatandaşları için bir bütçe ayırıyor. Devletin görevi, Corona virüs ve buna benzer salgınlardan zarar gören vatandaşları için bütçe ayırmak ve yardımcı olmaktır. Devlet vatandaşlardan vergi toplar. Bu vergilerle vatandaşın başına bir iş geldi mi özel bir bütçe ayırır.

AKP hükümeti tam tersini yapıyor ve vatandaştan bağış topluyor. Bağışa karsı olanları hemen tutukluyor. Yarın da bağış kampanyasına karşı olanların mal varlığına el koyarak onları terörist olarak nitelemeyeceğinin garantisini kim verebilir?

Türkiye'deki bağış yetmiyormuş gibi yurt dışında yaşayan Türkiye kökenli göçmenlerden de Konsolosluklara talimat vererek yardım toplatıyor.

Tüm şehirlerdeki T:C Konsolosları vatandaşlara söyle bir mektup veya e-mail gönderiyor:

"COVID-19 salgını nedeniyle mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza destek sağlamak amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" mesajıyla bir Milli Dayanışma Kampanyası başlatılmıştır. Aşağıda yer alan örnekten yararlanmak suretiyle, Ziraat Bankası üzerinden anılan kampanyaya havale ücreti ödemeden destek göndermek mümkündür. Toplumsal dayanışma ve sosyal sorumluluk anlayışıyla imkanlarınız ölçüsünde sizleri de bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz.  Sağlıklı günler dileriz. T.C. Başkonsolosluğu"

AKP Hükümeti, yurt-dışında yasayan Türkiye kökenli göçmenlerin Türkiye'den kaynaklanan sorunlarını çözemediği gibi tam tersine çözümsüz hale getirdi. Vatandaşların konsoloslukta yapılacak işlemleri için yüksek miktarda ücret alıyor. Yine yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının dövizle askerlik ücreti 5 bin 261 avroya yükseltildi.

AKP hükümeti gibi böyle vatandaşını soyan, topladıkları vergileri kendi ceplerine indiren bir başka hükümetin cumhurbaşkanı ve bakanları olmamıştır. Hükümete sesleniyorum: çaldığınız paraları korona virüsünden zarar görenlere harcarsanız bazı sorunları çözersiniz.

AKP Hükümeti Türkiye'deki vatandaşlara verdiği zarar yetmiyormuş gibi şimdi de elini yurt dışında yaşayan bizlerin cebine uzatıyor. Avrupa'da ve Almanya'da ne şartlar altında zorluklar içinde çalışıldığını hiç düşünmüyor. Bunu düşünse utanarak vatandaşın cebine el uzatmaz. Toplanacak paraların korona virüsünden zarar görenlere harcanacağının garantisini kim verebilir?

Bu kampanya kanunsuzdur! Bu kampanya, AKP hükümetinin cebini doldurmak için başlatılmıştır.

Böyle olmasaydı, AKP Hükümeti, Corona virüsünden zarar gören vatandaşlara, dünyadaki diğer devletlerin yaptığı gibi bütçeden özel bir fon ayırırdı.