Yeşillerin eski eş Başkanı Milletvekili Cem Özdemir Korona virüsüne yakalandığını kamuoyunda paylaştı.

Cem Özdemir’in Korona virüsüne yakalandığı kamuoyunda paylaştıktan sonra, Türkiye´de yandaş medya ve AKP’liler çirkin kampanya yürütmeye başladılar.

Sözde İslamcı geçinen AKP milletvekillerinin hastaya dahi saygısı olmadığının bir göstergesiydi bütün bunlar. Bu ne biçim islamcı anlayış ki hastaya dahi saygılarının olmadığını gösteriyorlar. Bu, İslamcı değil, Yezit ve Muaviye'nin anlayışından başka bir şey olamaz.

Siyasi İslamcı AKP, faşist MHP ile birleşerek İslamla alakası olmayan bir platform içinde bütünleşmiştir. Kendinden olmayan herkesi, çamur atarak hapislere doldurup meslekten el çektiriyorlar.

Herkesi PKK veya FETO’cu diyerek tutuklatıyor. Tutuklayamadıklarının eşlerini, çocuklarını rehin alıyor ve onları tutuklattırıyorlar. Aynı zamanda tüm faşist iktidarların dünyada yaptığı gibi tutuklattıklarının mal varlıklarına el koyuyorlar.

Cem Özdemir'i vatan hainliği ile suçlayan yandaş medya ve AKP milletvekilleri, vatan hainliğini kendilerinin yaptığının acaba bilincindeler mi? AKP, kendisi gibi düşünmeyenleri hain ilan ediyor, tutuklattırıyor, tüm mal varlıklarına, maaşına ve emekli maaşlarına  el koydurtuyor. Faşist metotlar ile vatan hainliği, demokrasi ve insan hakları düşmanlığı yapıyorlar. Aynı zamanda bunlar sapla samanı biri birine katarak halkın gözünü boyamaya çalışıyorlar. Ne kadar güçlü olursanız olun ve isterseniz taştan kaleler yapıp içine sığının, bir gün tüm bunlar geçecek ve  halkların gözyaşından oluşan sel içinde boğulacaksınız.

Cem Özdemir'in "vatan hainliği" neymiş? 

‘Türkiye de demokrasinin ayaklar altına alındığının, insan haklarının çiğnendiğinin, Kürtlere karşı düşmanca bir politika sürdürüldüğünün, halkın oyu ile seçilen  HDP’li belediye Başkanlarının kayyım atanarak görevden alındığının yanlış olduğunu’ söylüyor,

‘HDP eski eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hiç suçu olmadığı halde 2 yıldır suçsuz yere tutuklandığını’ açıklıyor,

‘Alevilere yapılan baskı ve hiç bir demokratik haklarının verilmediğini’ vurguluyor,

Dahası:

‘Türkiye de 1915-1916 yıllarında 1,5 milyon Ermeni'ye soykırım yapılarak yok edildiğini dünya kamuoyuna bildiriyor. 1938 Dersim soykırımı, katliamı ve sürgüne gönderdiklerini’ söyleyerek tarihimizle bizleri yüzleştiriyor olmasıymış.

Halbuki bu konuda sevinmemiz gerekiyor. Özdemir bizleri tarihimizle yüzleştirerek geleceğe ışık tutuyor.

Cem Özdemir; soykırımlara, demokrasi ve insan haklarının yok edilmesine, sadece Türkiye de değil, dünyanın her yerinde karşı çıkıyor.

Cem Özdemir, yıllardır Avrupa'daki göçmenlerinin sorunlarını, demokrasi, insan haklarını ve sığınmacılara insanca muamele yapılmasını vb konularda çetin bir mücadele verdi ve veriyor da.

Bunların tümü vatan hainliği ise ben de bunların altına imzamı atarak, bugün Cem Özdemir'e karşı yapılan kirli kampanyayı kınıyorum. Tüm insanları bu konuda korkmadan çekinmeden duyarlı olmaya çağırıyorum. Faşizmi yenmenin yolu, birlikten, korkmadan, çekinmeden mücadele etmekten geçeceğine inanıyorum.

Bu arada Sayın Cem Özdemir’e de bir an önce iyileşip sağlığına kavuşmasını diliyorum.